Επιτυχόντες Ανιχνευτές και Ενήλικα Στελέχη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση _ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 27/07/2017
A/A: 83 / 2017

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ανάπτυξης

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Πριν λίγες εβδομάδες έληξε για πολλούς νέους ένας μαραθώνιος αγώνας που απαίτησε χρόνο, κόπο και θυσίες τόσο από την πλευρά τους, όσο και από την πλευρά των οικογενειών τους. Νέοι και νέες, Μέλη του Σ.Ε.Π. βρίσκονται μπροστά στο ξεκίνημα της ακαδημαϊκής τους πορείας, αφού σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουν τη σχολή που πέτυχαν. Ένα ξεκίνημα γεμάτο ευκαιρίες, προκλήσεις, και πολύτιμες εμπειρίες.

Εμείς οι Πρόσκοποι στεκόμαστε δίπλα στους νέους που εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (Πανεπιστήμιο ή Πανεπιστήμιο Τεχνολογικού Τομέα) αλλά και τις οικογένειές τους, δίδοντάς τους την ευκαιρία να συνεχίζουν να παίζουν το Προσκοπικό παιχνίδι ακόμα και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Η Γενική Εφορεία, για ακόμα μια χρονιά, επιθυμεί τη στήριξη των νέων που εισάγονται σε κάποιο ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης άλλης πόλης, από αυτήν της μόνιμης διαμονής τους, ώστε να αποφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα τόσο για τους ίδιους, όσο και για τον Προσκοπισμό γενικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους Αρχηγούς Συστημάτων, τους Αρχηγούς Προσκοπικών Δικτύων και Κοινοτήτων Ανιχνευτών να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα επιτυχόντων που θα βρείτε εδώ http://bit.ly/SEPEisaxthentes2017 για να αποστείλουμε στη συνέχεια συγχαρητήρια επιστολή και έναν αναμνηστικό έπαινο, σε κάθε επιτυχόντα. Την ευθύνη συντονισμού της ενέργειας έχουν οι Περιφερειακοί Έφοροι.

Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή των στοιχείων, η Εφορεία Ανάπτυξης Γ.Ε. θα στείλει στους Περιφερειακούς Εφόρους τα στοιχείων των νέων που μετακινήθηκαν στην περιοχή ευθύνης τους.

Στόχος της ενέργειας είναι να διευκολύνουμε όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. στο νέο τους ξεκίνημα με τρόπο πρακτικό και ουσιαστικό, γνωρίζοντας τους ότι η Προσκοπική οικογένεια στον νέο τόπο φοίτησής τους θα είναι δίπλα τους για να τους υποστηρίξει. Ταυτόχρονα, θα θέλαμε μέσα από αυτή την ενέργεια να τους δώσουμε την προοπτική ώστε αν το επιθυμούν, να συνεχίσουν το Προσκοπικό παιχνίδι σε κάποιο Σύστημα της περιοχής που θα φοιτήσουν.

Υπεύθυνος για τον συντονισμό της ενέργειας είναι ο Έφορος Ανάπτυξης Γ.Ε. κ. Μιχάλης Μίχαλος (Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6939469511, email: [email protected]) με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιοδήποτε θέμα προκύψει (Τηλεφωνικά, απογευματινές ώρες).

Ταυτόχρονα, χρειάζεται να ενθαρρύνουμε όσους δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, να μην παραιτηθούν από την προσπάθεια να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αλλά να συνεχίσουν με αμείωτο πείσμα και αποφασιστικότητα τις προσπάθειές τους. Άλλωστε, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι ξέρουμε καλά, η ζωή είναι ένας διαρκής αγώνας. Νικητές δεν είναι μόνο αυτοί που κερδίζουν πρόσκαιρα κάποιο μέρος του αγώνα, αλλά και αυτοί που αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις.


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 83_2017_ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.pdf