Ενεργοποίηση Ομάδας Δρομέων Προσκόπων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 23/11/2023
A/A: 109 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Ο ιδρυτής του ελληνικού Προσκοπισμού, Αθανάσιος Λευκαδίτης υπήρξε αθλητής του κλασικού στίβου, με ιδιαίτερη έφεση στα δρομικά αθλήματα και μετέπειτα καθηγητής Φυσικής Αγωγής και αρχηγός της ελληνικής εθνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 1908, όπου είδε με υπερηφάνεια τον Κωνσταντίνο Τσικλητήρα να κατακτά δύο ασημένια μετάλλια. Στο Λονδίνο, ο Αθανάσιος Λευκαδίτης έμελλε να παρακολουθήσει τις πρώτες Προσκοπικές επιδείξεις που έλαβαν χώρα την τελευταία ημέρα των αγώνων, καθώς στο μεγάλο αυτό παγκόσμιο αθλητικό γεγονός, ο ιδρυτής μας R. Baden Powell είχε την ευκαιρία να κάνει γνωστή στο κοινό την αρχή της Προσκοπικής Κίνησης.

Η Γενική Εφορεία, με έμπνευση από την ιστορική αυτή συγκυρία, προτίθεται να επανασυστήσει την «Ομάδα Δρομέων Προσκόπων». Στην εν λόγω ομάδα μπορούν να ενταχθούν Μέλη του Σ.Ε.Π. που είναι δρομείς ώστε να συμμετέχουν σε δρομικούς αγώνες, όπου και αν αυτοί γίνονται, με τα χρώματα των Προσκόπων.

Τα Μέλη του Σ.Ε.Π. μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στον κο Νεκτάριο Τσεσμελόπουλο (ntsesmelopoulos@sep.org.gr), αναφέροντας Ονοματεπώνυμο, έτος γέννησης, Προσκοπικό Κλιμάκιο και Α.Μ. Σ.Ε.Π., μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023. Στη συνέχεια, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν από την Γενική Εφορεία για τα επόμενα βήματα και την οργάνωση της ομάδας.

Ο αθλητισμός καλλιεργεί στα παιδιά την αυτοκυριαρχία, τον σεβασμό, την επιμονή, το ομαδικό πνεύμα, την άμιλλα, το θάρρος και την αποφασιστικότητα, στοιχεία τα οποία είναι πολύτιμα για το χαρακτήρα κάθε ανθρώπου, όχι μόνο στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στη ζωή του. Ο Προσκοπισμός προωθεί τη σωματική αγωγή και την άθληση, υποστηρίζοντας με τον τρόπο αυτό τους νέους να αναπτύξουν τις ψυχικές και σωματικές τους ικανότητες, να συνεργάζονται και να θέτουν στόχους για τους οποίους προσπαθούν και αγωνίζονται, αναδεικνύοντας τους αυριανούς ενεργούς πολίτες «για έναν καλύτερο κόσμο».




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 109_2023.pdf