Συμμετοχή Προσκοπικών Συστημάτων στη δράση «Καθαρή Εβδομάδα | Κίτρινη καρδιά»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 10/11/2023
A/A: 103 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) με την υποστήριξη της εταιρείας Kärcher Greece, έχουν καθιερώσει τον θεσμό της Καθαρής Εβδομάδας | Κίτρινη Καρδιά.

Ο κύριος στόχος της Καθαρής Εβδομάδας είναι να ειπωθεί ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους
στην καθαριότητα και να διαδοθεί το μήνυμα σε κάθε γωνιά της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα:

Αφιερώνεται μια εβδομάδα το χρόνο στους εργαζόμενους του κλάδου της καθαριότητας, ένα κλάδο που συνήθως παραβλέπεται από την κοινωνία
Υπενθυμίζεται η δουλειά που κάνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο καθαρισμού για να διατηρούν καθαρές τις πόλεις, τους δρόμους και τα πάρκα
Δίνεται η ευκαιρία σε κάθε Δήμο να ευχαριστήσει τους εργαζομένους του με τον δικό του μοναδικό τρόπο
Καθιερώνεται η Καθαρή Εβδομάδα σε θεσμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.

Σήμα κατατεθέν της πρωτοβουλίας Καθαρή Εβδομάδα είναι η Κίτρινη Καρδιά, συμβολίζοντας την καθαρότητα, την αγνότητα τη δύναμη και την ευγνωμοσύνη.

Οι δράσεις έχουν ξεκινήσει από το 2021 και συμπεριλαμβάνουν την αφύπνιση και ενημέρωση των πολιτών για το έργο των εργαζομένων στον κλάδο καθαριότητας, με κορύφωση την φωταγώγηση με κίτρινο φωτισμό χαρακτηριστικών τοπόσημων των Δήμων, ή με φωταγώγηση μεγάλων κίτρινων καρδιών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ . 

Οι Έλληνες Πρόσκοποι, πιστοί στις αξίες μας, ενισχύουμε από φέτος την ενέργεια "Καθαρή Εβδομάδα | Κίτρινη Καρδιά". Στηρίζουμε εκείνους που διατηρούν καθαρή την πόλη, τους δρόμους και τα πάρκα. Θα εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας μέσα από ένα πακέτο δράσεων αλλά και με τη συμμετοχή μας στην "τελετή" φωταγώγησης, δίνοντας το δικό μας ξεχωριστό ευχαριστώ.

Φέτος οι πόλεις που θα συμμετέχουν στην Καθαρή Εβδομάδα | Κίτρινη καρδιά, με την υποστήριξη των τοπικών Προσκοπικών Συστημάτων, είναι το Παλαιό Φάληρο (Κυριακή 19/11) η Καλαμάτα (Δευτέρα 20/11)  και το Αγρίνιο (Τρίτη 21/11) με κάλυψη και ανάδειξη της δράσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Στόχος μας είναι να αναδείξουμε την κεντρική αξία του Υπεύθυνου και Χρήσιμου Πολίτη, μα πάνω από όλα το ότι οι Πρόσκοποι βρίσκονται με κάθε τρόπο δίπλα στον συνάνθρωπο.

Μέσα από την πρωτοβουλία αυτή δεσμευόμαστε να κάνουμε τη διαφορά, δίνοντας για άλλη μία φορά καλό παράδειγμα.Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
8 ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΙΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
11 ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 103_2023.pdf