Αποτελέσματα «Χρυσή Ενωμοτία Τζάμπορη 1963»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 17/10/2023
A/A: 90 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων από το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη, η Εφορεία Κλάδου Προσκόπων Γ.Ε. διοργάνωσε μια σειρά δράσεων και προκλήσεων που εκτελέστηκαν από τις Ενωμοτίες μας σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι δράσεις διασφάλισαν όχι μόνο την ανάδειξη της σημασίας του μεγάλου προσκοπικού γεγονότος, αλλά και την απόκτηση πολύτιμων γνώσεων από τους Προσκόπους μας.

Συγκεκριμένα, οι προκλήσεις περιλάμβαναν τα εξής:
Α) Συνέντευξη με κάποιον από τους συμμετέχοντες του Τζάμπορη του 1963,
Β) Δημιουργία μακέτας με χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, απεικονίζοντας ένα τμήμα του Τζάμπορη και
Γ) Διοργάνωση μιας δράσης κλειστού χώρου με άλλη ενωμοτία από διαφορετική ομάδα, με κεντρικό θέμα την "Παγκόσμια Συναδέλφωση".

Η Ενωμοτία που ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε όλες τις προκλήσεις είναι η Ενωμοτία των Καρχαριών του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Ελευσίνας – Π.Ε. Δυτικής Αττικής.

Στην Ενωμοτία θα απονεμηθεί, η χάλκινη ασπίδα η οποία ήταν το σήμα του 11ου Παγκόσμιου Τζάμπορη του Μαραθώνα το 1963, την οποία θα φέρει για πάντα στο κοντάρι της, ενώ στους Προσκόπους της Ενωμοτίας θα απονεμηθεί από ένα επετειακό μαντήλι, για την συμπλήρωση 60 χρόνων από τότε.

Είμαστε χαρούμενοι για τον τρόπο με τον οποίο οι Ενωμοτίες μας ανταποκρίθηκαν σε αυτές τις προκλήσεις και διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στον εορτασμό των 60 χρόνων από το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη.
Οι προσπάθειές τους αποτελούν ένα παράδειγμα αφοσίωσης και αγάπης για τον Προσκοπισμό και τις αξίες που εκπροσωπούμε.

Ευχαριστούμε θερμά όλες τις Ενωμοτίες μας για τη συμμετοχή τους σε αυτόν τον σημαντικό εορτασμό, μιας και χάρη σε αυτές παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον του Προσκοπισμού στη χώρα μας.

Καλή Προσκοπική χρονιά και καλές δράσεις σε όλα τα Τμήματα μας!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 90_2023.pdf