Αναστολή αποστολών ενηλίκων στελεχών στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 28/09/2023
A/A: 83 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή, καθώς η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις καταστροφικές συνέπειες των πρόσφατων πλημμυρών στη Θεσσαλία, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων στέκεται αλληλέγγυο και πρόθυμο να συνδράμει στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Έχουμε εδώ και καιρό επικοινωνήσει με την Περιφέρεια και Δήμους της Θεσσαλίας με σκοπό να προσφέρουμε συντονισμένη και υπεύθυνη εθελοντική εργασία, στηρίζοντας την προσπάθεια των αρχών.

Η πρώτη αποστολή που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 23-24/09/2023 ήταν επιτυχημένη και οι συμμετέχοντες έλαβαν τις θερμές ευχαριστίες των τοπικών αρχών και των κατοίκων για το έργο τους.
Ωστόσο, λόγω των εξαιρετικά αντίξοων συνθηκών υγιεινής που αντιμετωπίζουμε στις πληγείσες περιοχές και πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των μελών μας, έχουμε λάβει την δύσκολη απόφαση να αναστείλουμε προσωρινά τη δεύτερη αποστολή εθελοντών στην περιοχή. 
Αυτή η απόφαση δεν μειώνει την αποφασιστικότητά μας να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας στην περιοχή, αλλά αντανακλά την προτεραιότητά μας για την ασφάλειά τη δική τους και των μελών μας.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις αρμόδιες αρχές και τους οργανισμούς ανθρωπιστικής βοήθειας για την αναζήτηση ασφαλών και αποτελεσματικών τρόπων υποστήριξης των πληγέντων.

Ευχαριστούμε εσάς, τα μέλη και τους εθελοντές μας, για την αφοσίωση και την κατανόησή σας σε αυτήν την δύσκολη στιγμή. Παρακαλούμε παραμείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις και οδηγίες σχετικά με τη συνέχιση των προσπαθειών μας για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Αν χρειαστεί να πραγματοποιηθούν επιπλέον αποστολές, θα ακολουθήσει ενημέρωση, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται και οι συνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς είναι εν εξελίξει. 


Αγαπητοί μου,

Στην Υπόσχεσή μας να στηρίζουμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δοκιμασία που απαιτεί να την κάνουμε πράξη κάθε μέρα. Οι σημερινές δύσκολες στιγμές για τους συνανθρώπους μας, μας υποχρεώνουν να ενεργοποιηθούμε και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, προκειμένου η προσφορά και η αλληλεγγύη μας να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Ας βρισκόμαστε εκεί, δίπλα σε όσες και όσους χρειάζονται τη στήριξή μας.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 83_2023.pdf