The Academy 2023: 15 - 19 Νοεμβρίου 2023

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 11/09/2023
A/A: 74 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Μια από τις πολλές όμορφες ευκαιρίες που προσφέρει ο Προσκοπισμός είναι και η συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις και εκπαιδεύσεις. Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Περιοχή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οδηγική Περιοχή διοργανώνουν μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση, την «Ακαδημία-The Academy».

Η Ακαδημία φιλοξενείται κάθε φορά και σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, ενώ και η Αθήνα είχε υποδεχτεί τη διοργάνωση το 2010. Φέτος, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 15 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023, στο Βίσμπαντεν της Γερμανιας

Η Ακαδημία συνιστά μια μοναδική εκπαιδευτική ευκαιρία που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους συμμετέχοντες εκπαίδευση υψηλής ποιότητας καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης γύρω από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής. Η εκπαίδευση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν ενεργή Εντολή Διοίκησης και είναι απογεγραμμένοι για τη χρονιά 2023-2024. Λόγω του αντικειμένου και του περιεχομένου της εκπαίδευσης, οι Έφοροι της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών, καθώς τα μέλη των ομάδων εργασίας της Γ.Ε. ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να δηλώσουν συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν «μονοπάτια μάθησης» από τέσσερις θεματικές κατηγορίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια ποικιλία ενοτήτων ανά ημέρα (ιδανικά από το ίδιο ή παρόμοιο «μονοπάτι»), συνθέτοντας τη δική τους εκπαιδευτική διαδρομή που ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και πάντα σύμφωνα με τον ρόλο (τα προσκοπικά καθήκοντα δηλαδή) που έχουν αναλάβει. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και είναι συνεπώς απαραίτητο προσόν για τους συμμετέχοντες η πολύ καλή γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο C1).
Τα τέσσερα θεματικά μονοπάτια για φέτος είναι:
Καλλιέργεια (Nurture): Πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα μέλη μας να αναπτύξουν μια θετική ψυχική υγεία που θα τους βοηθήσει να προσαρμοστούν στον σύγχρονο κόσμο? Πως οι εθνικές προσκοπικές οργανώσεις υποστηρίζουν την προσπάθεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή, λειτουργούν σεβόμενες το περιβάλλον και εργάζονται για ένα βιώσιμο μέλλον?
Βελτιώνω (Improve): Πως μπορούμε να εγγυηθούμε ότι οι εθνικές προσκοπικές οργανώσεις έχουν τα κατάλληλα εργαλεία, ικανότητες και γνώση ώστε να ευδοκιμήσουνε στην σημερινή πραγματικότητα?
Καινοτομία (Innovation): Πως μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτικά προγράμματα και να χρησιμοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να αναπτυχθούμε?
Φωνές (Voices): Πως μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι τα νεαρά μέλη της προσκοπικής μας οργάνωσης ακούγονται σε όλα τα επίπεδα και είναι έτοιμα για να εκφράσουν ελεύθερα την άποψή τους και να αναπτυχθούν σε δυνατούς ηγέτες? 

Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο των ημερών ανέρχεται στα € 400,00 και συμπεριλαμβάνει διαμονή, διατροφή για το σύνολο των ημερών, πακέτο καλωσορίσματος, καθώς και όλη την ειδική υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομή της εκπαίδευσης. Το κόστος των μεταφορικών προς και από την τοποθεσία διοργάνωσης της συνάντησης δεν καλύπτεται στο παραπάνω ποσό. Το Σ.Ε.Π. προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά τα Ενήλικα Στελέχη, των οποίων θα εγκριθεί η συμμετοχή καλύπτοντας μέρος του ποσού. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.thesgacademy.eu) συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή φόρμα και ταυτοχρόνως να ενημερώσουν την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. (ic.s@sep.org.gr) για την πρόθεση συμμετοχής τους, από την οποία θα πρέπει να λάβουν έγκριση. Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έχει οριστεί η Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023.

Η «Ακαδημία-The Academy» αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και προτείνουμε σε όλα τα στελέχη της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών και τα μέλη των ομάδων εργασίας της Γ.Ε. να δηλώσουν συμμετοχή.
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 74_2023.pdf