9η Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Συνάντηση της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 07/09/2023
A/A: 73 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

H Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής που συντονίζεται από την Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε. συνεχίζει τον κύκλο των Εκπαιδευτικών Συναντήσεων με την υλοποίηση της 9ης Διαδικτυακής Εκπαιδευτικής Συνάντησης, με την υποστήριξη του Πράσινου Ταμείου, που απευθύνεται κατά προτεραιότητα, στα ενήλικα μέλη του Σ.Ε.Π. από τις περιοχές: Τρίπολη, Άργος, Καλαμάτα, Σητεία, Σύρος, Σαντορίνη, Κάλυμνος, Καρδίτσα, με σκοπό να διευρύνει το δίκτυο Διασωστών Άγριας Ζωής που αριθμεί ήδη πάνω από 300 μέλη πανελλαδικά.

Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε αυτό το βραβευμένο πρόγραμμα καθώς και τον αρχικό σχεδιασμό του, θα δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερα Ενήλικα Μέλη μας να αποκτήσουν γνώσεις για τη διάσωση άγριων ζώων (wildlife) που διατρέχουν κίνδυνο και απαιτεί ένα μοναδικό σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων, πολύ διαφορετικό από εκείνο που χρησιμοποιείται για τον χειρισμό κατοικίδιων ζώων. 

Ο κύκλος της 9ης Διαδικτυακής Εκπαιδευτικής Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ θα αποτελείται από παρακολούθηση εκπαιδευτικών video και παρουσιάσεις, δομημένες σε δύο ενότητες των τριών ωρών και στη συνέχεια, τεστ πιστοποίησης γνώσεων. Οι παρουσιάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 τις ώρες 19:00 έως 22:00 μέσω της πλατφόρμας Zoom. 

Τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, Μέλη Ε.Κ.Σ. και Μέλη Ε.Π.Π. που προέρχονται από Συστήματα των παραπάνω 8 πόλεων ή Συστήματα που έχουν ήδη εκπαιδευμένους Διασώστες και επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να φέρουν στη στολή τους το ειδικό διακριτικό, καλούνται να κάνουν αίτηση για την 9η Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Συνάντηση της ΠΟΔΑΖ έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2023, στο σύνδεσμο αυτό: (https://forms.office.com/e/JKhACF9cP2).


Η «Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής» εκφράζει, ως δομή, τη στρατηγική επιλογή και προσπάθεια του Σ.Ε.Π. για τη διεύρυνση των κοινωνικών παρεμβάσεών του, αναφορικά με την περισυλλογή των τραυματισμένων θηλαστικών, πουλιών, ερπετών, θαλασσίων οργανισμών κ.λπ. στη χώρα μας, αποτελώντας έναν σημαντικό συντελεστή για την προστασία της Άγριας Ζωής, συνεπικουρώντας τις Περιβαλλοντικές Οργανώσεις και τα ΚΕ.Π.Ε.Α.Ζ. (Κέντρα Περίθαλψης και Επανένταξης Άγριας Ζωής).



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 73_2023.pdf