18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτών Βαθμοφόρων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 29/08/2023
A/A: 71 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε την πραγματοποίηση του 18ου Πανελληνίου Συνεδρίου Εκπαιδευτών, στις 18-19 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα. (Σεράφειο Κέντρο Αθλητισμού, Πολιτισμού καιΚαινοτομίας του Δήμου Αθηναίων).

 

“Το μυαλό δεν είναι δοχείο που πρέπει να γεμίσει,
αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει”
Πλούταρχος (45-120 μ.Χ.)

Με “οδηγό” τη ρήση του Πλούταρχου, το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαιδευτών έχοντας  το σύνθημα: 

“Στη φλόγα του μυαλού”,

προσδοκά να  “αφυπνίσει” την ομάδα των Εκπαιδευτών μέσα από τη συζήτηση, τον διάλογο, τη δημιουργικότητα, τη φαντασία, την εργατικότητα, την εξέλιξη και την ευρηματικότητα, προκειμένου να εκπαιδεύουν πρωτότυπα, ευφάνταστα, βιωματικά, με το κέφι που εμείς οι Πρόσκοποι γνωρίζουμε. 

Παράλληλα με τις εργασίες για την Αναθεώρηση του Προσκοπικού Προγράμματος, η Προσκοπική Εκπαίδευση συνεχίζει να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται και συνεχώς να βελτιώνεται.    

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, η οποία ορίστηκε από την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. με τη σύμφωνη γνώμη του Γενικού Εφόρου αποτελείται από τους:

Ιωάννα Τσισμαλίδου (συντονίστρια της Οργανωτικής Επιτροπής), Αν/τρια Έφ. Εκπαίδευσης Γ.Ε.
Παναγιώτη Βλάχο, Έφ. Ανάπτυξης Π.Ε. Θεσσαλονίκης
Ελευθερία Μπινίκου, Έφ. Εκπαίδευσης Π.Ε. Χίου
Νεκτάριο Τσεσμελόπουλο, Έφορος Εφαρμογής & Συντονισμού Προσκοπικού Προγράμματος Γ.Ε.
Σταματία Κεράνη, Γραμματεία Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε.
Κωνσταντίνο Τζάλλα, Αρχηγός Κοινότητας 1ου Συστήματος Ν/Π Π.Φαλήρου,

η οποία έχει ξεκινήσει το σημαντικό έργο της προετοιμασίας του. Θα ακολουθήσει νεότερη Ανακοίνωση με τα θέματα των εισηγήσεων, το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, καθώς και όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Το έργο κάθε Εκπαιδευτή στην Κίνησή μας δεν είναι εύκολο, αλλά είναι τουλάχιστον συναρπαστικό. Για να το εξελίξουμε ακόμη περισσότερο, σας περιμένουμε στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα, όπου θα “ανάψουμε τη φλόγα του μυαλού” μας!Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 71_2023.pdf