Ολοκλήρωση Ανιχνευτικής Ζωής – Μετακίνηση σε άλλη πόλη

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 28/08/2023
A/A: 70 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Ένα νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά για όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τα Κολλέγια και όλες τις βαθμίδες της επαγγελματικής και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα νέο ξεκίνημα, που είναι αποτέλεσμα κόπων και θυσιών τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Νέοι ορίζοντες και νέες ευκαιρίες προόδου και μόρφωσης αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης ανοίγονται μπροστά στους νέους φοιτητές και σπουδαστές και στις νέες φοιτήτριες και σπουδάστριες, σε μία πορεία στην οποία σίγουρα κάποιοι και κάποιες θα χρησιμοποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν στην Προσκοπική τους ζωή.

Οι Πρόσκοποι ευχόμαστε καλή επιτυχία στη νέα σελίδα που ανοίγεται στη ζωή των νέων μας, μία σελίδα γεμάτη εμπειρίες, γνώσεις και σχέσεις ζωής. Για ακόμα μία χρονιά, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα σταθεί δίπλα σε όλα τα παιδιά που εισάγονται σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλης πόλης από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, διευκολύνοντας την προσαρμογή τους στις καινούργιες συνθήκες ζωής, με την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει το εκάστοτε τοπικό Προσκοπικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό, οι νέοι και οι νέες που ολοκλήρωσαν την Ανιχνευτική τους ζωή θα λάβουν προσωπική επιστολή, με την οποία θα καλούνται μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα, στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση:


Καλούμε όλους τους Αρχηγούς Συστημάτων, τους Αρχηγούς Προσκοπικών Δικτύων, τους Αρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών και τους Περιφερειακούς Εφόρους, να ενθαρρύνουν τη διαδικασία αυτή και να μεριμνήσουν για την όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των στοιχείων, η Εφορεία Ανάπτυξης Γ.Ε. θα επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον των μελών μας που πρόκειται να μετακινηθούν σε νέα πόλη και στη συνέχεια θα αποσταλεί στους Περιφερειακούς Εφόρους η κατάσταση των νέων που μετακινήθηκαν στην περιοχή ευθύνης τους ώστε να λάβουν γνώση και να προσπαθήσουν να υποστηρίξουν τα μέλη μας στο νέο τους ξεκίνημα.

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Νεκτάριο Τσεσμελόπουλο, Υπεύθυνο Υποστήριξης Προσκοπικού Προγράμματος (τηλέφωνο επικοινωνίας 6944758823) ή με την Εφορεία Ανάπτυξης (διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας development@sep.org.gr). 

Ο Προσκοπισμός είναι μία μεγάλη οικογένεια. Η παρέα μας είναι ανοιχτή και μπορεί να δεχτεί τους νεοεισαχθέντες και τις νεοεισαχθείσες φοιτητές και φοιτήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες, στη νέα τους πόλη. Το Προσκοπικό μαντήλι ξεπερνά τα όρια των περιοχών, και μπορεί κανείς να συνεχίσει τον Προσκοπισμό, ακόμα και μακριά από το σπίτι του. Σε κάθε Προσκοπικό Σύστημα, σε όλη την Ελλάδα, θα γνωρίσουμε νέους φίλους, θα ανακαλύψουμε την πολιτιστική και φυσική κληρονομιά του τόπου και θα απολαύσουμε νέες Προσκοπικές εμπειρίες.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους! 




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 70_2023.pdf