Μεγάλη Σύνθετη Δράση του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «πδ*23» όπως λέμε… περιηγούμαστε διαβαλκανικά!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/08/2023
A/A: 68 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου


Έχουν περάσει κιόλας οχτώ χρόνια από τη διεξαγωγή του «πδ*15» και ακολούθησαν το «πδ*17» το «πδ*19» και το «πδ*21plus». Πρόκειται για τις Μεγάλες Σύνθετες Δράσεις του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα, στην Κέρκυρα, στην Πελοπόννησο και στη Φωκίδα. Φιλίες, βιώματα, εμπειρίες, ανακάλυψη, περιπέτεια, ζωηρές αναμνήσεις είναι οι λέξεις που συνοδεύουν τις δράσεις αυτές!

Κάθε δράση πδ* υιοθετεί ένα διαφορετικό χαρακτήρα με σκοπό να δημιουργήσουμε καλές πρακτικές, οι οποίες θα μας συντροφεύουν στην μετέπειτα πορεία του Κλάδου.

Το «πδ*23», για πρώτη φορά στην ιστορία του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, θα επιχειρήσει ένα συναρπαστικό οδικό ταξίδι στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.

Η προετοιμασία της 5ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου «πδ*23» έχει αρχίσει και ακολουθούν σημαντικές πληροφορίες για τη δράση:

Α. Σκοπός Δράσης:
Σκοπός του «πδ*23» είναι να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες, μέσα από πολιτιστικές δραστηριότητες, δραστηριότητες στη φύση, δράσεις ψυχαγωγίας και φυσικά Κοινωνική Παρέμβαση, τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τα κοινά πολιτιστικά στοιχεία των δύο χωρών (Ελλάδα – Βουλγαρία) και των Βαλκανίων συνολικά.

Β. Τόπος και ημερομηνίες διεξαγωγής Δράσης:
Η δράση «πδ*23» ξεκινάει στις 26 και ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου 2023, θα έχει έδρα στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης «Νικόλαος Πρίντζιος» και θα πραγματοποιηθεί ταξίδι δύο ημερών στη Βουλγαρία.

Γ. Προϋποθέσεις συμμετοχής:
Τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, καθώς και τα Ενήλικα Στελέχη για να συμμετάσχουν στη δράση θα πρέπει να:

- Έχουν απογραφεί για την προσκοπική χρονιά 2023-2024,
- Έχουν συμπληρώσει την ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (ηλεκτρονική φόρμα),
- Έχουν καταβάλλει την οικονομική συμμετοχή τους στη δράση μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες,
- Έχουν Αστυνομική Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή Διαβατήριο σε ισχύ και
- Είναι κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθενείας (εκδίδεται δωρεάν μέσω του Gov.gr).

Δ. Αίτηση συμμετοχής:
Τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων και τα Ενήλικα Στελέχη που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δράση πρέπει να υποβάλλουν την ατομική αίτηση συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι 4 Οκτωβρίου 2023. Η αίτηση πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά στη φόρμα: https://forms.gle/jAAvDCWb1xGEubLv9

Ε. Οικονομική συμμετοχή:
Προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω δραστηριότητες του προγράμματος ορίζεται η οικονομική συμμετοχή κατ’ άτομο στα εκατό εβδομήντα Ευρώ (€ 170,00). Σε εφαρμογή της ΕγκυκλίουΓ.Ε.12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των εκατό δέκα εννιά Ευρώ (€ 119,00), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές. Η οικονομική συμμετοχή περιλαμβάνει τα έξοδα διαμονής, διατροφής, αναμνηστικών, προγράμματος, μετακινήσεων κατά τη διάρκεια της δράσης και δαπάνης ταξιδιωτικής ασφάλισης. Δεν καλύπτονται τα έξοδα μετακίνησης από και προς το χώρο της δράσης στη Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης «Νικόλαος Πρίντζιος».

Ζ. Τρόπος πληρωμής
Η πληρωμή του κόστους συμμετοχής θα πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω τραπέζης και μόνο με χρήση κωδικού πληρωμής RF. Η δημιουργία κίνησης πληρωμής και κωδικού RF, καθώς και η υποβολή της θα γίνεται από την πλατφόρμα e-sep:
στην οποία έχει προστεθεί καινούργια επιλογή στις Πανελλήνιες Δράσεις «Πδ23».

Για τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, ο Αρχηγός Συστήματος ή ο Περιφερειακός Έφορος μπορεί να δημιουργήσει μια εντολή πληρωμής πατώντας στον πιο πάνω σύνδεσμο και μπαίνοντας από τον λογαριασμό του στο e-sep. Στη συνέχεια επιλέγει «Δημιουργία» -> «Επιλογή υπάρχουσας Πανελλήνιας Δράσης» -> «Πδ23» -> «Επιλογή Κλιμακίου» -> «Μέλη Πδ» ή «Μέλη Πδ με νησιωτικότητα» -> Επιλέγει τα Μέλη του Προσκοπικού Δικτύου στην «Προσθήκη Μέλους» και πατάει το κουμπί «Προσθήκη-> Συμπληρώνει για κάθε μέλος το ποσόν συμμετοχής -> Πατάει το κουμπί «Αποθήκευση». Κατόπιν το σύστημα παράγει κωδικό RF για όλο το ποσό. Όταν το ποσό πληρωθεί στην τράπεζα, μετά από 24-48 ώρες επιβεβαιώνονται αυτόματα οι πληρωμές των συμμετεχόντων.

Αντίστοιχα με την ανωτέρω διαδικασία θα δημιουργείται και η εντολή πληρωμής για τα Ενήλικα Στελέχη που θα συμμετέχουν αλλά και που θα υποστηρίξουν τη δράση, από τον Αρχηγό Συστήματος ή τον Περιφερειακό Έφορο, όπου στο e-sep θα επιλέγουν μόνο το ονοματεπώνυμο του Βαθμοφόρου (Θα βρείτε τα αντίστοιχα πεδία «Στελέχη», «Στελέχη με νησιωτικότητα»).

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω λειτουργία θα βρείτε στην περιοχή «Βοήθεια» στην πλατφόρμα.

Η. Αρμοδιότητες Επιτελείου -Επικοινωνία
Αρχηγός της 5ης Μεγάλης Σύνθετης Δράσης του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, «πδ*23»: Μάνος Τσαβδάρης Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. (τηλ.: 6936624283-email: scout.network@sep.org.gr).

Υπεύθυνος Προγράμματος: Σωτήρης Βενιζέλος Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Π.Ε. Αθηνών (τηλ.: 6945086431-email: [email protected]).

Διοικητική Μέριμνα: Κωνσταντίνος Κεσκίνογλου Έφορος Διοίκησης Π.Ε. Σαρωνικού (τηλ.: 6942602167-email: constantinoskesk@hotmail.com).

Την οργανωτική ομάδα συμπληρώνουν μέλη της ομάδας εργασίας του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. και της Εφορείας Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε.

Τον Οκτώβριο, από τις 26 έως τις 29, τα Προσκοπικά Δίκτυα συνεχίζοντας την παράδοση των δράσεων με το πρόσημο πδ*, δίνουν ως σημείο συνάντησης τη Βάση Ναυτοπροσκόπων Θεσσαλονίκης «Νικόλαος Πρίντζιος» για ένα συναρπαστικό οδικό ταξίδι που υπόσχεται περιπέτεια, ζωηρές αναμνήσεις  και …περιηγούνται διαβαλκανικά!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 68_2023.pdf
ΑΝ.68_ΑΦΙΣΑ_PD-23.jpg