74η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 18/07/2023
A/A: 62 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης


Αγαπητοί µου Πτυχιούχοι, 

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 45/15.05.2023 Ανακοίνωσης, σας γνωστοποιούμε τις λεπτομέρειες της 74ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 & 17 Σεπτεμβρίου 2023. Στη Συνάντηση προσκαλούνται να πάρουν μέρος όλες και όλοι οι Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, μετά των συνοδών τους.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στην πόλη του Μαραθώνα Αττικής. Το όνομα του Μαραθώνα – μοναδικό τοπωνύμιο που φέρει Ολυμπιακό αγώνισμα, είναι γνωστό στα πέρατα της οικουμένης. Η γεωγραφική του θέση και το εύφορο έδαφος, έκαναν τον Μαραθώνα ιδανικό τόπο για την ανάπτυξη της ειρηνικής ανθρώπινης δραστηριότητας και τον ανέδειξαν σε σκαλοπάτι της Αττικής, για την υποδοχή του πολιτισμού από τους προϊστορικούς χρόνους.

Τον Αύγουστο του 1963, στο Μαραθώνα φιλοξενήθηκε το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη, στο οποίο συμμετείχαν 11.000 Πρόσκοποι από 89 χώρες του κόσμου, εκ των οποίων πάνω από 1.000 ήταν Έλληνες Πρόσκοποι και η συγκεκριμένη δράση γίνεται στα πλαίσια του εορτασμού της συμπλήρωσης 60 ετών από τη διεξαγωγή του. 

Την ευθύνη οργάνωσης της Συνάντησης έχει Εφορεία Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Ανατολικής Αττικής.

Η 74η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2023, στις 17:00 με την Τελετή Απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά (χώρος στον οποίο διεξήχθη το 11ο Παγκόσμιο Προσκοπικό Τζάμπορη) και θα ακολουθήσουν το ψυχαγωγικό βραδινό με το εορταστικό δείπνο για τις νέες και νέους Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους στο Προσκοπικό Κέντρο “Άγιος Ανδρέας”.

Η γραμματεία της Συνάντησης θα λειτουργήσει στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά από τις 15:30. 

Κατά την εγγραφή σας στη γραμματεία της Συνάντησης θα ενημερώνεστε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Οι νέοι και νέες Πτυχιούχοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στη γραμματεία της Συνάντησης στις 16:00 του Σαββάτου 16.09.2023, για να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την Τελετή Απονομής. 

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Συνάντησης με την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης για τους Πτυχιούχους που επέστρεψαν στον Δημιουργό. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσω ενός πρωτότυπου παιχνιδιού πόλης, να επισκεφθούν σημαντικά σημεία της πόλης του Μαραθώνα, όπως το Μουσείο του Μαραθωνίου δρόμου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, το ιερό των Αιγυπτίων θεών της Νέας Μάκρης κ.ά. Το μεσημέρι η συνάντηση θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο γεύμα και τη λήξη της.

Οικονομική Συμμετοχή

Η οικονομική συμμετοχή, ορίζεται σε τριάντα πέντε Ευρώ (€ 35,00) κατ’ άτομο και σε αυτή περιλαμβάνονται:
Το δείπνο του Σαββάτου,
Τα αναμνηστικά και τα έντυπα της Συνάντησης,
Το πρωινό της Κυριακής (σε όσους διανυκτερεύσουν στο Προσκοπικό Κέντρο “Άγιος Ανδρέας”),
Η φωτογραφία της Συνάντησης, 
Οι μετακινήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής
Το γεύμα της Κυριακής. 

Διαμονή

Για τη διαμονή των συμμετεχόντων υπάρχουν οι εξής επιλογές:

Α. Διανυκτέρευση στο Προσκοπικό Κέντρο “Άγιος Ανδρέας” 
Διανυκτέρευση στο Προσκοπικό Κέντρο “Άγιος Ανδρέας” στη Νέα Μάκρη Αττικής, με κόστος 10,00€ ανά άτομο. Το Προσκοπικό Κέντρο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 80 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Β. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Η διανυκτέρευση γίνεται με ευθύνη κάθε συμμετέχοντα. 

Μετακίνηση

Α. Με αυτοκίνητο
Ο Μαραθώνας απέχει 40 χλμ. περίπου από την Αθήνα, με πρόσβαση κυρίως μέσω της Αττικής οδού ή της λεωφόρου Μαραθώνος. 

Β. Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Για όσους Πτυχιούχους ταξιδέψουν με λεωφορείο ΚΤΕΛ μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αττικής μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.ktelattikis.gr/ ή τηλεφωνικώς στον αριθμό: 2108227378.

Γ. Αεροπορικώς
Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρίσκεται σε απόσταση περίπου 25 χλμ. από την πόλη του Μαραθώνα. 

Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής

Η καταβολή της Οικονομικής Συμμετοχής, αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Καταβολή του ποσού στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα, 4ος όροφος) ή με κατάθεση στην τράπεζα ALPHA BANK, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018 (IBAN: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018), που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Η οικονομική συμμετοχή για τη Συνάντηση είναι € 35,00. Κατά την κατάθεση παρακαλείστε να ζητάτε από τον Ταμία της Τράπεζας να αναγράφει ως αιτιολογία κατάθεσης «ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ-74ΣΔΔ».

Δηλώσεις Συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση γίνεται ατομικά και ηλεκτρονικά, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας (πατήστε εδώ ή στο σύνδεσμο: https://forms.gle/5L4DLJZs84MUHDD38), το αργότερο μέχρι την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023. 

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Συνάντηση να είναι συνεπείς με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία της Συνάντησης.

Επικοινωνία

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Γραμματεία της Εφορείας Εκπαίδευσης Γ.Ε. (κ. Ματίνα Κεράνη τηλ. 2169005383 – e-mail: mkerani@sep.org.gr).

Σας περιμένουμε όλες και όλους στον Μαραθώνα, εκεί που πριν 60 χρόνια, 11.000 Πρόσκοποι από όλο τον κόσμο έζησαν μοναδικές, αξέχαστες Προσκοπικές στιγμές… στιγμές που μόνο ο Προσκοπισμός μπορεί να δώσει μέσα από τις δράσεις του και θα προσπαθήσουμε να τις ζήσουμε κι εμείς… όλοι μαζί… στη Συνάντησή μας! 



Δείτε τις λεπτομέρειες στο συνημμένο, μαζί με το ενδεικτικό πρόγραμμα της Συνάντησης.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 62_2023.pdf