Capture it: Προσκοπικές κατασκευές!

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/07/2023
A/A: 60 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Η καλοκαιρινή κατασκήνωση δίνει ευκαιρίες τόσο στα ενήλικα όσο και στα ανήλικα μέλη μας, να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να δημιουργήσουν. Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελούν οι Προσκοπικές κατασκευές, οι οποίες διακρίνονται για την πρωτοτυπία, την χρηστικότητα και την ασφάλεια τους. Το φετινό καλοκαίρι σας προ(σ)καλούμε να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε με το Τμήμα σας όμορφες Προσκοπικές κατασκευές, να απαθανατίσετε τις στιγμές και να μας στείλετε τις φωτογραφίες σας.

Το θέμα της πρό(σ)κλησης είναι: 

Capture it: Προσκοπικές κατασκευές!

Κάθε Τμήμα έχει δικαίωμα συμμετοχής με μία (1) έως και τρεις (3) φωτογραφίες διαφορετικών κατασκευών ή της ίδιας κατασκευής από διαφορετικές γωνίες λήψης. Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι έγχρωμες, σε format JPEG και με μέγεθος από 4 έως 10 ΜΒ και να μην εμπεριέχουν πρόσωπα ανήλικων μελών.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές:

α) Με αποστολή των φωτογραφιών στο e-mail: captureit@sep.org.gr

β) Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί η Facebook ομάδα «Capture it | Προσκοπικές Κατασκευές | Σ.Ε.Π.», στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/groups/1179617946773126.
Μέλη της ομάδας μπορούν να γίνουν Ενήλικα Στελέχη και να αναρτούν και εκεί τις φωτογραφίες που έχουν αποστείλει στο παραπάνω e-mail για τον διαγωνισμό.

Στο σώμα του e-mail όπως και στο κείμενο της ανάρτησης, πρέπει να υπάρχουν μία σύντομη περιγραφή της κατασκευής, το Τμήμα που την παρουσιάζει, το Σύστημα και η Π.Ε., η τοποθεσία και οι ημερομηνίες της δράσης. 

Οι φωτογραφίες πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι την Κυριακή 10.09.2023. Μετά τη λήξη της περιόδου υποβολής, ειδική κριτική επιτροπή η οποία θα αποτελείται από φωτογράφους και έμπειρα Ενήλικα Στελέχη θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τρεις (3) οι οποίες θα διακριθούν. Κριτήρια για την αξιολόγηση των φωτογραφιών θα είναι:

α) Η δυσκολία και η τεχνική αρτιότητα της κατασκευής
β) Η αισθητική ποιότητα, η σύνθεση και η δημιουργικότητα της φωτογραφίας
γ) Ο αριθμός των θετικών αντιδράσεων των μελών του Facebook Group θα συνεκτιμηθεί

Τα Τμήματα που θα διακριθούν, θα επιβραβευτούν με 10 Kg σχοινί πλεκτό για συνδέσεις (περίπου 350 m) και μία εργαλειοθήκη – κιτ, γεμάτη με χρήσιμα εργαλεία τα οποία θα προσφέρουν ακόμα περισσότερες επιλογές και δυνατότητες για μελλοντικές δημιουργίες.

Η πρό(σ)κληση είναι μια ευκαιρία για τα Ενήλικα Στελέχη, να αναδείξουν την καλλιτεχνική και τεχνική τους ικανότητα και να ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα μεταξύ των μελών του Τμήματός τους. Είναι επίσης μία ευκαιρία για την ανάπτυξη της Προσκοπικής τεχνικής και για την ανταλλαγή ιδεών που θα ομορφύνουν τις δράσεις μας. Ας την αξιοποιήσουμε για να εμπνεύσουμε τα μέλη των Τμημάτων μας και να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της Facebook ομάδας ή στο e-mail: captureit@sep.org.gr.

Καλές κατασκηνώσεις σε όλους και καλή επιτυχία!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 60_2023.pdf