Στελέχωση της εκπαιδευτικής ομάδας του Προγράμματος Απασχολησιμότητας με τη συνεργασία του Ιδρύματος Prince’s Trust International – Εκπαίδευση νέων εκπαιδευτών

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 26/05/2023
A/A: 49 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Τα τελευταία χρόνια το Σ.Ε.Π. έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Prince’s Trust International, με αντικείμενο την υλοποίηση στα μέλη του Σ.Ε.Π. ενός σύγχρονου Προγράμματος Απασχολησιμότητας (Employability Skills Programme). Πρόκειται για μια εκπαίδευση που έχει σκοπό να εφοδιάσει τις νέες και τους νέους με σημαντικές δεξιότητες, ώστε να αναζητήσουν εργασία στο αντικείμενο που επιθυμούν, με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας, πράγμα σπουδαίο στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται ήδη εδώ και 2 χρόνια και απευθύνεται σε νέες και νέους, Ενήλικα Στελέχη ηλικίας 18-30 ετών και μέλη Προσκοπικών Δικτύων. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι πολύ σύντομα θα έχουμε την έγκριση από το PTI, ώστε να επεκτείνουμε το πρόγραμμα και σε ηλικίες 16-18 ετών.

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν: 
- να αξιοποιούν τα δυνατά τους σημεία και να διαχειρίζονται κατάλληλα τις αδυναμίες τους, 
- να κάνουν σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της αναζήτησης εργασίας, 
- να δημιουργούν ένα κατάλληλο βιογραφικό, 
- να προετοιμάζονται αποτελεσματικά για μια συνέντευξη εργασίας, 
- να παρουσιάζουν τον εαυτό τους με επιτυχία, 
- να επιδεικνύουν παραγωγικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. 

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να παρέχει συμβουλές, τεχνογνωσία και υποστήριξη στους νέους που επιδιώκουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και την απαιτητική αγορά εργασίας.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων μέσω της στρατηγικής συνεργασίας του με το Ίδρυμα Prince’s Trust International, επιδιώκει να δώσει στα μέλη του ικανά εφόδια ώστε να ανταπεξέλθουν στο ξεκίνημα τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να εξελιχθούν και να παραμείνουν ενεργοί πολίτες.

Έπειτα από επικοινωνία με την Εφορεία Εκπαίδευσης και δεδομένου ότι έχουν αυξηθεί οι ανάγκες για την πραγματοποίηση νέων κύκλων του προγράμματος, τόσο στην ηλικιακή ομάδα των 18 – 30, όσο και στην ηλικιακή ομάδα 16 – 18 χρειάζεται να αυξηθεί ο αριθμός των πιστοποιημένων Ενηλίκων Στελεχών που διαθέτει το ΣΕΠ ώστε να υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Η εκπαίδευση:
- Θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, μέσω πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων.
- Παρέχεται βεβαιωτικό παρακολούθησης από το Ίδρυμα Prince’s Trust International.
- Τα sessions πραγματοποιούνται εξολοκλήρου στην Αγγλική γλώσσα.
- Εισηγητές και αξιολογητές είναι οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος PTI.
- Στην εκπαίδευση θα συμμετέχουν και Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Ο.
- Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023, από τις 19.00 έως τις 21.30 
και την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023, από τις 19.00 έως τις 21.30.

Προϋποθέσεις για να μπορέσει κάποιος να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα:
Να έχει ενεργή εντολή διοίκησης.
Να είναι μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΣΕΠ.
Να γνωρίζει σε καλό επίπεδο Αγγλικά.

Δήλωση Συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα: 

Η προθεσμία για την δήλωση συμμετοχής είναι έως τις  14 Ιουνίου 2023 και για την επιλογή των υποψήφιων εκπαιδευτών του προγράμματος PTI θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, μέχρι τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού που είναι 15 άτομα.

Την ευθύνη της προγραμματισμού, υλοποίησης και παρακολούθησης του Προγράμματος έχει ο Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου ΓΕ, κ. Μανώλης Τσαβδάρης, στον οποίο μπορείτε να απευθυνθείτε για οποιαδήποτε διευκρίνηση στα παρακάτω στοιχεία: email: scout.network@sep.org.gr τηλ. 6936624283.

Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ωφελήσει και θα ενδυναμώσει τα νεαρά Ενήλικα Μέλη μας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προσωπική πρόοδο και ανάπτυξη του καθενός. 


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
8 ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 49_2023.pdf