Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και Σ.Ε.Π.

Διοικητικό Συμβούλιο
Ημ/νια Έκδοσης: 23/05/2023
A/A: 48 / 2023

Ανακοίνωση

Η ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, (φορέα διαχείρισης και εποπτείας του συνόλου των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας) και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, επισφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Ε.Π. κ. Κωνσταντίνος Τάτσης. 

Το μνημόνιο Συνεργασίας, αφορά στην επαφή των ανήλικων και νεαρών ενήλικων κρατουμένων με τον Προσκοπισμό και τις Αρχές του αλλά και την ταυτόχρονη παροχή εκπαίδευσης και μεταφορά βασικής τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων, στους εργαζόμενους των Σωφρονιστικών Καταστημάτων από τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. 

Στόχος μας είναι, η συμβολή του Σ.Ε.Π. στις δράσεις αντεγκληματικής πολιτικής της Ελληνικής Πολιτείας, η παροχή μέσων και εμπειριών σε νέους με παραβατική συμπεριφορά ώστε να συμβάλλουμε στην ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία, αξιοποιώντας το παιδαγωγικό και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σ.Ε.Π. 

Τα αντικείμενα Συνεργασίας είναι:
Η δημιουργία και κατασκευή βιβλιοθήκης για το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου. 
Η εκπαίδευση των στελεχών των Σωφρονιστικών Καταστημάτων από εκπαιδευτές του Σ.Ε.Π., σε θέματα όπως η διαχείριση ομάδων, μέθοδοι μη τυπικής βιωματικής εκπαίδευσης κ.ά.
Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατούμενους εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.
Η εικαστική παρέμβαση των χώρων εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.
Οι Καλλιτεχνικές δραστηριότητες (μουσικές βραδιές, αφιερώματα, εκθέσεις ζωγραφικής).
Η παραχώρηση του οικοπέδου των παλαιών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Άγιο Ανδρέα Αττικής στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με σκοπό να φιλοξενούνται εκεί προσκοπικές δραστηριότητες.

Αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας με τη Γ.Γ.Α.Π., είναι η ευαισθητοποίηση των Ενήλικων Στελεχών μας στην υποστήριξη και επανένταξη των ανήλικων, παιδιών-εφήβων των Σωφρονιστικών καταστημάτων και παράλληλα η εξασφάλιση χώρου, που είναι απόλυτα αναγκαίος, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για τις δράσεις υπαίθρου των τμημάτων μας. 


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 48_2023.pdf
ΑΝ.48_ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΓΑΠ και ΣΕΠ.pdf