Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και Σ.Ε.Π.

Διοικητικό Συμβούλιο
Ημ/νια Έκδοσης: 16/05/2023

Νέο

Η ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας, της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής (φορέα διαχείρισης και εποπτείας του συνόλου των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της Χώρας) και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων επισφραγίστηκε με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας. 
Το μνημόνιο Συνεργασίας αφορά στην επαφή των ανήλικων και νεαρών ενήλικων κρατουμένων με τον Προσκοπισμό και τις Αρχές του, αλλά και η ταυτόχρονη παροχή εκπαίδευσης και μεταφορά βασικής τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων στους εργαζόμενους των Σωφρονιστικών Καταστημάτων από τα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π. 
Στόχος η συμβολή του Σ.Ε.Π. στις δράσεις αντεγκληματικής πολιτικής της Ελληνικής Πολιτείας, η παροχή μέσων και εμπειριών σε νέους με παραβατική συμπεριφορά με σκοπό την ομαλή επανένταξή τους στην κοινωνία, η συμβολή στην υλοποίηση του παιδαγωγικού – εκπαιδευτικού προγράμματος του Σ.Ε.Π. 

  • Τα αντικείμενα Συνεργασίας είναι:
  • Η δημιουργία και κατασκευή βιβλιοθήκης για το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων  Αρρένων Βόλου 
  • Η εκπαίδευση των στελεχών των Σωφρονιστικών Καταστημάτων από εκπαιδευτές του Σ.Ε.Π., σε θέματα όπως η διαχείριση ομάδων, μέθοδοι μη τυπικής βιωματικής εκπαίδευσης κ.ά.
  • Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους κρατούμενους εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων
  • Η εικαστική παρέμβαση των χώρων εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων
  • Οι Καλλιτεχνικές δραστηριότητες (μουσικές βραδιές, αφιερώματα, εκθέσεις ζωγραφικής)
  • Η παραχώρηση του οικοπέδου των παλαιών κατασκηνώσεων του Υπουργείου Δικαιοσύνης στον Άγιο Ανδρέα Αττικής στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, με σκοπό να φιλοξενούνται εκεί προσκοπικές δραστηριότητες

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Ε.Π. κ. Κωνσταντίνος Τάτσης