Roverway 2024 - Νορβηγία “North of the Ordinary” 22 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου 2024

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 11/04/2023
A/A: 38 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων

Το Roverway είναι η κορυφαία δράση της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής που πραγματοποιείται κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια. Το καλοκαίρι του 2024, Πρόσκοποι και Οδηγοί ηλικίας 16 έως 22 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μία συναρπαστική συνάντηση. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους νέους και νέες από όλη την Ευρώπη. Διασκέδαση, εμπειρίες και  γνώσεις είναι μερικές λέξεις που θα χαρακτηρίζουν το Roverway 2024.

Τις πρώτες μέρες του Roverway 2024 οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να εξερευνήσουν διαφορετικά μονοπάτια, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα τους, μαζί με πολλούς ακόμα νέους από διάφορες χώρες. Τα μονοπάτια θα έχουν διαφορετικό θέμα, αλλά σε όλα θα υπάρχει έντονο το στοιχείο της Φύσης και της γνωριμίας με τη Νορβηγική κουλτούρα. Μετά από πέντε μέρες και με την ολοκλήρωση των μονοπατιών, όλοι οι συμμετέχοντες θα βρεθούν με μια κεντρική κατασκήνωση κοντά στην πόλη Stavanger, όπου θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για 5.000 Προσκόπους και Οδηγούς από όλη την Ευρώπη.

Η Νορβηγία βρίσκεται στη Βόρεια Ευρώπη με τα εδάφη της να περιλαμβάνουν το δυτικό και το βορειότερο τμήμα της Σκανδιναβικής Χερσονήσου. Τα φιόρδ, τα βουνά και το βόρειο σέλας της Νορβηγίας είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων οργανώνει Ελληνική Αποστολή, η οποία επιθυμούμε να αφήσει, όπως και τις προηγούμενες φορές, τις καλύτερες εντυπώσεις.

Αρχηγός Της Ελληνικής Προσκοπικής Αποστολής ορίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Π., ο κ. Μάνος Τσαβδάρης, Έφορος Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου της Γενικής Εφορείας.

ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Συμμετέχοντες θεωρούνται νέες και νέοι 16 έως 22 ετών (γεννημένοι από τις 01 Αυγούστου 2001 έως 22 Ιουλίου 2008).
Όσοι είναι άνω των 22 ετών, μπορούν να συμμετέχουν ως IST (International Staff Team).

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αποστείλουν την Αίτηση Συμμετοχής μέχρι την 30 Σεπτεμβρίου 2023, στην παρακάτω φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/B3DFaiZ9QPBQ3NUM6.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
Το κατ’ άτομο κόστος συμμετοχής στη δράση έχει προϋπολογισθεί στο ποσό των € 1.400,00 για όλους τους συμμετέχοντες. Στα ανωτέρω ποσά περιλαμβάνονται η οικονομική συμμετοχή στο Roverway, τα αεροπορικά εισιτήρια από και προς τη Νορβηγία, τα έξοδα εσωτερικής μετακίνησης στη Νορβηγία, η ταξιδιωτική ασφάλιση, τα υλικά της Αποστολής και τα αναμνηστικά. Το τελικό κατ’ άτομο κόστος συμμετοχής θα οριστικοποιηθεί μετά την έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων (για το οποίο θα ενημερωθούν σχετικά οι συμμετέχοντες), ωστόσο θα καταβληθεί προσπάθεια να μην υπάρξει κάποια μεταβολή σε αυτό.

Ειδικότερα για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων έχει προβλεφθεί πρόγραμμα καταβολής των ποσών με δόσεις, ως ακολούθως:

1η Δόση 400,00 ευρώ: 31 Σεπτεμβρίου 2023 (θα επισυναφθεί στην αίτηση συμμετοχής)

2η Δόση 400,00 ευρώ: 31 Δεκεμβρίου 2023

3η Δόση 300,00 ευρώ: 31 Μαρτίου 2024

4η Δόση 300,00 ευρώ: 15 Ιουνίου 2024

Οι καταβολές των δόσεων θα γίνονται με κατάθεση στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. ή με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό 362-002002-004000 της ALPHA ΒΑΝΚ (ΙΒΑΝ: GR40 0140 3620 3620 0200 2004 000), αναγράφοντας ως αιτιολογία «RW2024 – Επώνυμο συμμετέχοντα». Σε κάθε περίπτωση, ο συμμετέχων πρέπει να αποστείλει το αντίγραφο της απόδειξης είσπραξης της Οικονομικής Υπηρεσίας ή του καταθετηρίου της τράπεζας στο e-mail: [email protected].

Σημαντικές παρατηρήσεις:
1. Θα τηρηθούν απολύτως οι καταληκτικές ημερομηνίες καταβολής όλων των δόσεων που προαναφέρθηκαν, διότι αυτές συνδυάζονται με τις συμβατικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει το Σ.Ε.Π. για την Ελληνική Προσκοπική Αποστολή (καταβολές οικονομικής συμμετοχής στο Roverway, αγορά αεροπορικών εισιτηρίων κ.ά.).

2. Κατά την προετοιμασία της Ελληνικής Προσκοπικής Αποστολής ενδέχεται να απαιτηθεί η πραγματοποίηση προσυνάντησης. Σε τέτοια περίπτωση και με νέα επικοινωνία θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις σχετικές λεπτομέρειες.

3. Η επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής, πρέπει να είναι πλήρως συμπληρωμένη και θεωρημένη από τους υπευθύνους όλων των Κλιμακίων.

Η Κεντρική Διοίκηση θα επιδιώξει την εξεύρεση πόρων για την κάλυψη, τόσο των εξόδων διοργάνωσης όσο και μέρους των εξόδων συμμετοχής και αν τούτο καταστεί δυνατό, θα κοινοποιηθεί με νέα Ανακοίνωση. Επιπλέον, οι Αρχηγοί Συστημάτων και οι Περιφερειακοί Έφοροι των ενδιαφερόμενων συμμετεχόντων, καλό είναι να προτείνουν στις Ε.Κ.Σ. των Κλιμακίων τους να συνεισφέρουν καταβάλλοντας μέρος των δαπανών. Με τον τρόπο αυτό δίνουμε τη δυνατότητα σε περισσότερα Μέλη μας να βιώσουν την εμπειρία μιας διεθνούς δράσης και εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της χώρας μας στο Roverway.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Roverway 2024, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: roverway.kmspeider.no. Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με την Ελληνική Αποστολή μπορείτε να επικοινωνείτε με την ηλεκτρονική διεύθυνση roverway@sep.org.gr και με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αποστολής κ. Μάνο Τσαβδάρη (τηλ. 6936624283, emmanouil_tsavdaris@hotmail.com) καθώς και στην επίσημη ομάδα στο Facebook Roverway 2024 Norway - Greek Contingent – WOSM. 

Σας καλούμε για ακόμα μια φορά, να γίνετε μέλη μια Παγκόσμιας και πολύχρωμης παρέας, αυτής του Roverway 2024, ζώντας μια μοναδική περιπέτεια όπως λένε οι διοργανωτές… North of the Ordinary!






Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝ.38_AitisiRoverway2024.docx
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 38_2023.pdf