Παράταση χρόνου υποβολής δικαιολογητικών για ένταξη εθελοντών του Σ.Ε.Π. στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας, μέχρι 30.04.2023

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 20/03/2023
A/A: 26 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενική Εφορεία

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης 115 / 2022, με θέμα «Ένταξη Εθελοντών στο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας» και κατόπιν σχετικής παράτασης, η οποία ανακοινώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η υποβολή δικαιολογητικών στο Σ.Ε.Π. των Μελών που επιθυμούν να αποκτήσουν την ιδιότητα του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας μπορεί να  γίνεται το αργότερο μέχρι την 30η Απριλίου 2023. 

Τα δικαιολογητικά και ο τρόπος υποβολής είναι τα αναφερόμενα στις παραγράφους  (Γ) και (Δ) της Ανακοίνωσης 115 / 2022. 

Το θεσμικό πλαίσιο της πολιτείας για τον εθελοντισμό στην Πολιτική Προστασία αλλάζει. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων πρέπει και μπορεί να έχει το ρόλο που του αναλογεί και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Παροτρύνουμε και προτρέπουμε τα ενδιαφερόμενα Ενήλικα Μέλη μας, με την ευκαιρία της παράτασης που δόθηκε από την πολιτεία, να συλλέξουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο μαζική παρουσία στο νέο Μητρώο Πολιτικής Προστασίας.  

Οι Πρόσκοποι θέλουμε και μπορούμε να λειτουργήσουμε προς όφελος της κοινωνίας, κάνοντας πράξη την Υπόσχεση και το Νόμο μας.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26_2023.pdf