Ανθρωπιστική βοήθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 16/02/2023

Δελτία Τύπου

Οι κάτοικοι της Τουρκίας και της Συρίας που χτυπήθηκαν από το σεισμό χρειάστηκαν άμεσα την βοήθεια και την αλληλεγγύη όλου του κόσμου. Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, πιστό στις Αρχές της Διεθνούς Φιλίας και Αλληλεγγύης, από την πρώτη στιγμή οργάνωσε συντονισμένα τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές.

Περισσότερες από 180 κούτες με αγαθά πρώτης ανάγκης φορτώθηκαν σήμερα Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου στο πλοίο της γραμμής Μυτιλήνη-Αϊβαλί και αύριο θα παραδοθούν απόν τους Προσκόπους της Λέσβου που θα συνοδεύσουν την αποστολή, στις τοπικές αρχές του Αϊβαλιού. 

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, και μέσα σε 4 μόνο ημέρες, οι Πρόσκοποι της Αττικής κατάφεραν να συλλέξουν, να συσκευάσουν και να στείλουν στη Λέσβο και από εκεί στο Αϊβαλί την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (150 κούτες) στις πληγείσες από τον σεισμό, περιοχές της Τουρκίας.

Κατά την πρώτη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, από την Αττική, επισκέφθηκε το κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος και συνεχάρη τους Προσκόπους για την πρωτοβουλία τους και την άψογη οργάνωση τους.

Στη Θεσσαλονίκη τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν οδικώς και θα παραδοθούν στους Προσκόπους της Κωνσταντινούπολης. Στην υπόλοιπη Ελλάδα τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους μέσω του δικτύου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ως Πρόσκοποι, υποσχεθήκαμε να βοηθούμε κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση. Καθημερινά καλούμαστε να κάνουμε την Υπόσχεσή μας πράξη. Οι στιγμές επιβάλλουν να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο, ώστε η προσφορά και η αλληλεγγύη να ανακουφίσουν τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Οι Πρόσκοποι της Ελλάδας εκφράζουμε την οδύνη μας για τις χιλιάδες νεκρών από τους σεισμούς στην Τουρκία και την Συρία.