Ημέρα Σκέψης 2023 – Μήνυμα του Γενικού Εφόρου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 22/02/2023
A/A: 15 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Αγαπητοί μου Πρόσκοποι,

Η 22α Φεβρουαρίου είναι ημέρα γιορτής για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που έχουν δώσει μια υπόσχεση Ζωής, την Υπόσχεση του Προσκόπου!

Γιορτάζουμε την Ημέρα Σκέψης κάθε χρόνο σε ανάμνηση του Ιδρυτή μας Λόρδου Baden Powell, ο οποίος, μέσω του οράματός του, συνεχίζει να προσφέρει στους νέους δεξιότητες ζωής, ώστε να συμβάλλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Ο Ιδρυτής μας άφησε τα λόγια του και την Υπόσχεσή του παρακαταθήκη “...να βοηθώ κάθε άνθρωπο σε κάθε περίσταση...”. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με όλη μας τη δύναμη, να ζούμε με την Υπόσχεση και το Νόμο υλοποιώντας την αποστολή μας.

Οι στιγμές επιβάλλουν εγρήγορση και προσπάθεια, ώστε η προσφορά και η αλληλεγγύη να ανακουφίσουν τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας.

Η ανταπόκριση των Ελλήνων Προσκόπων είναι συγκινητική και η τεράστια συνδρομή όλων σας με κάνει να είμαι πραγματικά περήφανος που ανήκω σε αυτήν την παρέα.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 15_2023.pdf