Αποτελέσματα και Ευρήματα Έρευνας «Ε3. ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 20/02/2023
A/A: 14 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στο πλαίσιο των ερευνών οι οποίες πραγματοποιούνται για την Αναθεώρηση του Προσκοπικού Προγράμματος σύμφωνα με τη ακολουθούμενη μεθοδολογία, σας ενημερώνουμε για τα ευρήματα της έρευνας «Ε3. ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τους μήνες Δεκέμβριο 2022 και Ιανουάριο 2023, με τη μέθοδο της συμπλήρωσης ανώνυμων ερωτηματολογίων. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.805 Λυκόπουλα από όλη την Ελλάδα, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί στο 33,7% της απογραφής των Λυκοπούλων του έτους 2022. 

Σκοπός της έρευνας είναι να καταγράψει τα ακόλουθα:
Τις προτεραιότητες των Λυκοπούλων για το μέλλον τους και για τους γύρω τους
Τις προσωπικές ανάγκες των Λυκοπούλων
Την εμπειρία των Λυκοπούλων από τη συμμετοχή τους στην Ομάδα
Τους πιθανούς λόγους αποχώρησης Μελών και προσέλκυσης νέων Μελών
Την απήχηση του Προσκοπικού προγράμματος στα Λυκόπουλα.

Με την εν λόγω έρευνα ολοκληρώνεται ο κύκλος των ερευνών «Ε3» στα Μέλη των Προσκοπικών Τμημάτων του Σ.Ε.Π. Τα ευρήματα θα καθοδηγήσουν τη συνέχεια της διαδικασίας, καθώς χρειάζεται να γνωρίζουμε και να κατανοούμε την άποψη των παιδιών, των εφήβων και των νέων, τα οποία κάθε εβδομάδα βιώνουν την εμπειρία του Προσκοπικού Προγράμματος στα Τμήματα.

Επισυνάπτονται τα ευρήματα της έρευνας, σε μορφή pdf.
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14_2023.pdf
ΑΝ.14_Ε3. Λυκόπουλα - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.pdf