38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 09/01/2023
A/A: 2 / 2023

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση (Π.Α.Π.Ε.) διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Χίου στο νησί της Χίου, από την Πέμπτη 20 Απριλίου μέχρι το Σάββατο 22 Απριλίου 2023 (βράδυ).

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές και τις Ανιχνεύτριες να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία είχαν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Εκτός των παραπάνω, η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικς, σκίτσου και γελοιογραφίας, apps, memes, φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους με ελεύθερο θέμα, καθώς και μία ειδική κατηγορία για φέτος, ιστορικού ντοκιμαντέρ με θέμα «60 χρόνια από το Τζάμπορη του Μαραθώνα» (θα διατεθούν από το Σ.Ε.Π. υλικό και ειδικός συνεργάτης, επίσης θα τιμηθούν όλες οι συμμετοχές με έπαινο καθώς και η καλύτερη με βραβείο). Τηλεοπτικά σποτ με θέμα «Ο κόσμος που ονειρεύομαι», αλλά και θεατρικά έργα με απονομή «Όσκαρ»! Θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις όπως εργαστήρια, φόρουμ αλλά και το «ΠΡΙΣΜΑ», μια δράση που άνθρωποι μας παραθέτουν τη δική τους ξεχωριστή και εμπνευστική ιστορία.

Στην 38η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας για κάποιο θέμα που έχουν επιλέξει. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες που αναφέρονται πιο πάνω, η συμμετοχή είναι ατομική ή ομαδική.

Όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 38η Π.Α.Π.Ε. θα πρέπει να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική Προδήλωση Συμμετοχής, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 με τη μορφή google form, στον σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/Z59iRp4UJe


Επίσης, όσα Ενήλικα Στελέχη δεν θα συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών και επιθυμούν να υποστηρίξουν τη γενικότερη οργάνωση και υλοποίηση της Δράσης, παρακαλούνται επίσης να συμπληρώσουν Προδήλωση Συμμετοχής (προδήλωση Συμμετοχής Ενηλίκων Στελεχών υποστήριξης δράσης), το αργότερο μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, στον σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/BU8F8fMKzG

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε Ευρώ (€25,00) για τους/τις Ανιχνευτές/Ανιχνεύτριες και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε. 12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των δέκα οκτώ Ευρώ (€ 18,00), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές. Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με μέριμνα της Οργανωτικής Ομάδας της Δράσης.

Κεντρικός συντονιστής της Δράσης ορίζεται o κ. Παρασκευάς Μακρής, Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. (τηλ.6974109957), Υπεύθυνοι Προγράμματος η κα Μπιάνκα Θέου, Αρχηγός Συστήματος 1ου Καρδίτσας και ο κ. Γεράσιμος Μαζαράκης Έφορος κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος Διοικητικής Μέριμνας η κα Βάσω Βοξάκη, Αρχηγός Συστήματος του 8ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Χίου και Υπεύθυνη Γραμματείας η κα Δάφνη Καμπανάρη, Υπαρχηγός 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς, στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], καθώς και στην Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. Λένα Αποστόλου.

Σας προσκαλούμε στη Χίο, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Η ιστορία γράφει «38» πλέον, γιατί εσείς την αγκαλιάζετε!

Καλή αντάμωση.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 113 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2_2023.pdf