Χριστουγεννιάτικη δράση Προσκοπικών Δικτύων +ΠΡΑΞΗ

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/12/2022
A/A: 118 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου

Όπως κάθε χρόνο κοντά στα Χριστούγεννα όλα τα Προσκοπικά Τμήματα προετοιμάζονται για τις χειμερινές αλλά και τις εορταστικές δράσεις τους. Δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτές η καθιερωμένη πανελλήνια δράση του Προσκοπικού Δικτύου +ΠΡΑΞΗ, η οποία έχει σκοπό τη συνεργασία με κάποιον άλλο φορέα ή Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.). 

Η δράση +ΠΡΑΞΗ δίνει την ευκαιρία στα Προσκοπικά Δίκτυα, εκτός από το να παρέμβουν κοινωνικά, να αναπτύξουν σχέσεις και συνεργασίες και παράλληλα να επιβεβαιώσουν ακόμη μια φορά την επίδραση του Προσκοπισμού στην κοινωνία. 

Η δράση μπορεί να οργανωθεί από ένα Προσκοπικό Δίκτυο ή από περισσότερα της ίδιας Περιφερειακής Εφορείας ή και από όμορες Περιφερειακές Εφορείες. Στο πλαίσιο της δράσης επιδιώκεται η συνεργασία με άλλο φορέα, σύλλογο ή Μ.Κ.Ο. και σ’ αυτή μπορούν και προτρέπουμε να συμμετάσχουν και μη Πρόσκοποι, που έχουμε προσκαλέσει, άσχετα αν έχουν κάποια σχέση με τον συνεργαζόμενο φορέα, σύλλογο ή Μ.Κ.Ο. 

Οι πιθανοί συνεργάτες μας μπορεί να είναι πάρα πολλοί, καθώς υπάρχουν αρκετές αξιόλογες προσπάθειες συλλόγων ή φορέων σε τοπικό επίπεδο, με τους οποίους ενδεχομένως να έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν ή να μην γνωρίζουμε ότι δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Καλούμαστε λοιπόν, αυτούς που ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία, να τους ανακαλύψουμε! 

Το περιεχόμενο της δράσης μπορεί να έχει διαφορετικές μορφές και εξαρτάται από τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε τοπικής κοινωνίας, καθώς και από τους φορείς που ευαισθητοποιούνται και δρουν σε αυτή. Ο κατάλογος των πιθανών δράσεων είναι μεγάλος και ποικίλος. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά αναφέρονται κάποιες ιδέες οι οποίες προέκυψαν λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση:

Συλλογή βιβλίων για ασθενείς σε μονάδες Covid νοσοκομείων
Αιμοδοσία
Προσφορά χριστουγεννιάτικων εδεσμάτων σε συσσίτια
Βραδιά ψυχαγωγίας μέσω κάποιας διαδικτυακής πλατφόρμας για τους τροφίμους κάποιας δομής  
Κατασκευή ή συλλογή παιχνιδιών  για παιδιά δομής ή νοσοκομείου
Συνεργασία με το «Βοήθεια στο σπίτι» για τη διανομή αγαθών πρώτης ανάγκης
Δημιουργία βίντεο με ευχές για το 2023 από τα κατά τόπους Προσκοπικά Δίκτυα
Κατασκευή καλλιτεχνικής δημιουργίας, ώστε να διατεθεί σε δημοπρασία υπέρ κάποιου ιδρύματος 
Συνεργασία για την ηχογράφηση ακουστικών βιβλίων με το «Διαβάζω για τους άλλους»

Το πού και πότε θα γίνει η δράση θα αποφασιστεί από τα Προσκοπικά Δίκτυα. 

Όσα Προσκοπικά Δίκτυα αποφασίσουν να οργανώσουν μια δράση +ΠΡΑΞΗ θα λάβουν για τον κάθε συμμετέχοντα, Μέλος ή Ενήλικο Στέλεχος του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, από ένα αναμνηστικό. 

Επίσης, τα Προσκοπικά Δίκτυα που θα οργανώσουν μια δράση +ΠΡΑΞΗ, παρακαλούνται να συμπληρώσουν τη δήλωση διοργάνωσης δράσης που υπάρχει στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/J5hvBpAvA3zRE2Xk8

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Εφορείας Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. scout.network@sep.org.gr ή στην οργανωτική ομάδα της δράσης +ΠΡΑΞΗ:

Σωτήρης Βενιζέλος: sotos.ben80@hotmail.com
Μανώλης Πετράκης: [email protected]
Χρήστος Παπαφιλόπουλος: [email protected]
Μάνος Τσαβδάρης: emmanouil_tsavdaris@hotmail.com

Η δράση +ΠΡΑΞΗ είναι μία ακόμη εξαιρετική ευκαιρία οι Πρόσκοποι σε όλη την Ελλάδα να κάνουμε πράξη την Προσκοπική Υπόσχεσή μας και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία στην προσπάθεια δημιουργίας ενός καλύτερου κόσμου, καθώς και να γνωρίζουν τη δράση μας περισσότεροι νέοι και νέες.
Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 118_2022.pdf
ΑΝ.118_Αφίσα.jpg