Συνεργασία Σ.Ε.Π. και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 31/10/2022
A/A: 106 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων


Ο Προσκοπισμός είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην δέσμευση να διαμορφώσει και να διατηρήσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλες τις Προσκοπικές δραστηριότητές, ώστε να εξασφαλίζεται η ευεξία και η υγιής ανάπτυξη των παιδιών και των νέων μέσω του Προσκοπικού Προγράμματος. 
Στο πλαίσιο της πολιτικής για την Προστασία και την Ασφάλεια των Μελών το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υλοποιεί συνεργασίες ύψιστης σημασίας και προχωρά σε ενέργειες δημιουργίας ενός πλήρως ασφαλούς περιβάλλοντος.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με γνώμονα τις κοινές αξίες τους, υπέγραψαν τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 Μνημόνιο Συνεργασίας που αφορά στην εκπαίδευση Μελών του Σ.Ε.Π. σε κοινωφελείς δράσεις και δράσεις αλληλεγγύης.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνης Αυγερινός και ο Πρόεδρος Δ.Σ./Σ.Ε.Π. κ. Γιώργος Χουρδάκης. Στη συνάντηση για την υπογραφή παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ./Σ.Ε.Π. κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Γενικός Γραμματέας Δ.Σ./Σ.Ε.Π. κ. Ξενοφώντας Σπιταδάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Έφορος κ. Κωνσταντίνος Βεργίτσης.

Συγκεκριμένα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα παρέχει εκπαιδεύσεις Α’ Βοηθειών, με πιστοποίηση στα Ενήλικα Στελέχη του Σ.Ε.Π., σε όλη την Ελλάδα, το Σ.Ε.Π. θα διαθέτει τα Πανελλήνια Προσκοπικά Κέντρα για πραγματοποίηση ασκήσεων του Ε.Ε.Σ. και οι δύο Οργανισμοί θα συνεργάζονται σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Το Σ.Ε.Π. με αυτή την ενέργεια κάνει ακόμη ένα βήμα για τη δημιουργία και εφαρμογή της Εθνικής “Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας Μελών“ υπό το πρίσμα των οδηγιών και των κατευθύνσεων της Παγκόσμιας Οργάνωσης της Προσκοπικής Κίνησης, πολιτική που διευκολύνει την ανάπτυξη και την εφαρμογή των απαραίτητων ενεργειών και διαδικασιών σε εθνικό επίπεδο για τη διασφάλιση της ύπαρξης κατάλληλων μηχανισμών στις Προσκοπικές Οργανώσεις για την Ασφάλεια των Μελών τους.Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου! Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
3 ΚΑΛΗ ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 106_2022.pdf