Δράση «Γίνε Πρόσκοπος» (Προσκοπικό Open Days 2022)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/10/2022

Νέο
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων


Σε συνέχεια της ανακοίνωσης 87/2022 και στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας της Προσκοπικής Κίνησης, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Σ.Ε.Π. 2018-2027 και έπειτα από σχετική συζήτηση με τους Περιφερειακούς Εφόρους, προγραμματίζεται η πανελλήνια δράση εξωστρέφειας με τίτλο: «Γίνε Πρόσκοπος Προσκοπικό Open Days 2022» την εβδομάδα 15-23 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για μια πρόσκληση ταυτόχρονης δράσης προβολής, σε κοινές ημερομηνίες για όλη την Ελλάδα, με στόχο οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμά μας, τις δράσεις μας και να συνομιλήσουν με τα Ενήλικα Στελέχη μας σχετικά με τον Προσκοπισμό.

Η Γενική Εφορεία δημιούργησε επικοινωνιακό υλικό, ραδιοφωνικό spot και δημιουργικά, που αντικατοπτρίζουν την περιπετειώδη, νεανική, σύγχρονη, εικόνα των Προσκόπων, με στόχο την προσέλκυση παιδιών και νέων στην κίνηση. Με βάση αυτό το εικαστικό, δημιουργήσαμε υλικό προβολής, διαθέσιμο σε όλα τα Συστήματα (στο τέλος της ανακοίνωσης θα βρείτε όλα τα διαθέσιμα υλικά).

Η δράση ξεκινά να προβάλλεται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς Πανελλήνιας εμβέλειας (μουσικό και παιδικό ραδιόφωνο με καμπάνιες που απευθύνονται σε στοχευμένα κοινά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δελτία τύπου. Φυσικά, κάθε Περιφερειακή Εφορεία μπορεί να αξιοποιήσει με τη σειρά της τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής.

Οι Έφοροι Κλάδων της Γενικής Εφορείας επιμελήθηκαν ενδεικτικές προτάσεις δραστηριοτήτων, σχετικές με την κάθε ηλικιακή ομάδα (στο τέλος της Ανακοίνωσης θα βρείτε τα σχετικά αρχεία).

Κάθε Σύστημα μπορεί να δημιουργήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που επιθυμεί τηρώντας το πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτείας και του Σ.Ε.Π., σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία. 

Παρακαλούμε όσοι προγραμματίσετε δράσεις κατά τη διάρκεια του “Γίνε Πρόσκοπος (Προσκοπικό Open Days 2022) να στείλετε email (egaliotou@sep.org.gr) με λεπτομέρειες (τόπο, χρόνο κ.λπ.), ώστε να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε σχετικά με την δράση «Γίνε Πρόσκοπος» μπορείτε να απευθύνεστε στην Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. κα Βίκυ Χρυσίνη στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας κα Ελίνα Γαλιώτου στην ηλεκτρονική διεύθυνση egaliotou@sep.org.gr και στο τηλ. 2169007246.

Είμαστε σίγουροι ότι με τη συμβολή όλων θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με στόχο να μας γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας!



Συνημμένα Υλικά Επικοινωνίας και δραστηριοτήτων:
- Ενδεικτικές προτάσεις δραστηριοτήτων Κλάδος Λυκοπούλων (1)
- Ενδεικτικές προτάσεις δραστηριοτήτων Κλάδος Προσκόπων (2)
- Ενδεικτικές προτάσεις δραστηριοτήτων Κλάδος Ανιχνευτών (3)
- Ενδεικτικές προτάσεις δραστηριοτήτων Κλάδος Προσκοπικού Δικτύου (4)
- Facebook & Instagram post (5)
- Facebook & Instagram story (5)
- Ενημερωτικό Leaflet (με σημεία κοπής, έτοιμο προς εκτύπωση) (6)
- Αφίσα (με σημεία κοπής, έτοιμο προς εκτύπωση) (7)
- Roll up (με σημεία κοπής, έτοιμο προς εκτύπωση) (8)


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ