The Academy 2022: 2 - 6 Νοεμβρίου 2022

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 19/09/2022
A/A: 94 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων


Μια από τις πολλές όμορφες ευκαιρίες που προσφέρει ο Προσκοπισμός είναι και η συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις και εκπαιδεύσεις. Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Περιοχή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οδηγική Περιοχή διοργανώνουν μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση, την «Ακαδημία-The Academy».

Η Ακαδημία φιλοξενείται κάθε φορά και σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, ενώ και η Αθήνα είχε υποδεχτεί τη διοργάνωση το 2010. Φέτος, η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022, στο Βίλνιους της Λιθουανίας. 

Η Ακαδημία συνιστά μια μοναδική εκπαιδευτική ευκαιρία που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους συμμετέχοντες εκπαίδευση υψηλής ποιότητας καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης γύρω από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής. Η εκπαίδευση είναι ανοιχτή σε όλους όσοι έχουν ενεργή Εντολή Διοίκησης και είναι απογεγραμμένοι για τη χρονιά 2022-2023. Λόγω του αντικειμένου και του περιεχομένου της εκπαίδευσης, οι Έφοροι της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών καθώς τα μέλη των ομάδων εργασίας της Γ.Ε. ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να δηλώσουν συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν «μονοπάτια μάθησης» από τρεις θεματικές κατηγορίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μια ποικιλία ενοτήτων ανά ημέρα (ιδανικά από το ίδιο ή παρόμοιο «μονοπάτι»), συνθέτοντας τη δική τους εκπαιδευτική διαδρομή που ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και πάντα σύμφωνα με τον ρόλο (τα προσκοπικά καθήκοντα δηλαδή) που έχουν αναλάβει. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και είναι συνεπώς απαραίτητο προσόν για τους συμμετέχοντες η πολύ καλή γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας (επίπεδο C1).

Τα τρία θεματικά μονοπάτια για φέτος είναι:
Μια Πύλη στον Εαυτό μας (A Portal to Self): σχετίζεται με την κατανόηση του άλλου, των προσδοκιών του, των αναγκών του, της κατάστασής του. Σχετικές θεματικές: ασφάλεια ενήλικων και ανήλικων μελών, Ετερότητα και Συμπερίληψη.
Μια Πύλη στους Άλλους (A portal to the Others): αφορά στο πώς ο Προσκοπισμός και ο Οδηγισμός συνδέονται με όσα τους περιβάλλουν. Σχετικές θεματικές: Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, διάδραση με την κοινωνία, βιωσιμότητα, ενεργή συμμετοχή νέων στα κοινά.
Μια Πύλη στην Κοινωνία (Α Portal to the Society): σχετίζεται με την αναζήτηση συνεργασιών εκτός Προσκοπισμού, την μεταφορά των αξιών του Προσκοπισμού και σε νέα κοινά. Σχετικές θεματικές: Ανάπτυξη, Διατήρηση εθελοντών, Επικοινωνία με φορείς, Οικονομικά και Διοίκηση.

Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο των ημερών ανέρχεται στα 200 ευρώ και συμπεριλαμβάνει διαμονή, διατροφή για το σύνολο των ημερών, πακέτο καλωσορίσματος, καθώς και όλη την ειδική υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομή της εκπαίδευσης. Επίσης μέσα από ειδική χρηματοδότηση από το Ευρωπαικό Κοινοβούλιο θα καλυφθεί και το 80% του συνολικού κόστους των μεταφορικών των συμμετεχόντων. Το Σ.Ε.Π. προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά τα Ενήλικα Στελέχη, των οποίων θα εγκριθεί η συμμετοχή καλύπτοντας μέρος του ποσού. 

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.thesgacademy.eu) συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή φόρμα και ταυτοχρόνως να ενημερώσουν την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. ([email protected]) για την πρόθεση συμμετοχής τους, από την οποία θα πρέπει να λάβουν έγκριση. Καταληκτική προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έχει οριστεί το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022.

Η «Ακαδημία-The Academy» αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία για τους συμμετέχοντες και προτείνουμε σε όλα τα στελέχη της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών και τα μέλη των ομάδων εργασίας της Γ.Ε. να δηλώσουν συμμετοχή.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 94_2022.pdf