Επιτυχόντες Ανιχνευτές και Ενήλικα Μέλη στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/09/2022
A/A: 89 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ανάπτυξης


Ένα νέο ακαδημαϊκό έτος ξεκινά για όλα τα παιδιά που θα φοιτήσουν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, τις Στρατιωτικές Σχολές, τα Κολλέγια και όλες τις βαθμίδες της επαγγελματικής και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ένα νέο ξεκίνημα, που είναι αποτέλεσμα κόπων και θυσιών τόσο των μαθητών όσο και των οικογενειών τους. Νέοι ορίζοντες και νέες ευκαιρίες προόδου και μόρφωσης αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης ανοίγονται μπροστά στους νέους φοιτητές και σπουδαστές και στις νέες φοιτήτριες και σπουδάστριες, σε μία πορεία στην οποία σίγουρα κάποιοι και κάποιες θα χρησιμοποιήσουν γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν στην Προσκοπική τους ζωή.

Η Γενική Εφορία εύχεται καλή επιτυχία στη νέα σελίδα που ανοίγεται στη ζωή των νέων μας, μία σελίδα γεμάτη εμπειρίες, γνώσεις και σχέσεις ζωής. Για ακόμα μία χρονιά, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων θα σταθεί δίπλα σε όλα τα παιδιά που εισάγονται σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα άλλης πόλης από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, διευκολύνοντας την προσαρμογή τους στις καινούργιες συνθήκες ζωής, με την υποστήριξη που μπορεί να παρέχει το εκάστοτε τοπικό Προσκοπικό περιβάλλον και ταυτόχρονα καλεί όλους τους νέους και τις νέες μας να συνεχίσουν τον Προσκοπισμό στις πόλεις των σπουδών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε όλους τους Αρχηγούς Συστημάτων, τους Αρχηγούς Προσκοπικών Δικτύων, τους Αρχηγούς Κοινοτήτων Ανιχνευτών αλλά και τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους, νέους φοιτητές και σπουδαστές και νέες φοιτήτριες και σπουδάστριες, να συμπληρώσουν μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 την ηλεκτρονική φόρμα την οποία μπορούν να βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://bit.ly/3gWHT9y και παρακαλούμε τους Περιφερειακούς Εφόρους να ενθαρρύνουν τη διαδικασία αυτή και να μεριμνήσουν για την όσο το δυνατόν πληρέστερη καταγραφή.

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης των στοιχείων, θα αποσταλεί συγχαρητήρια επιστολή και αναμνηστικός έπαινος σε κάθε επιτυχόντα και επιτυχούσα και θα αποσταλεί στους Περιφερειακούς Εφόρους η κατάσταση των νέων που μετακινήθηκαν στην περιοχή ευθύνης τους.

Για κάθε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Μόνιμο Βοηθό Γενικό Έφορο κ. Νάσο Ευσταθίου (τηλέφωνο επικοινωνίας: 6936117147, email: nefstathiou@sep.org.gr). 
 
Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας θα ήθελα να υπογραμμίσω στους νεοεισαχθέντες και νεοεισαχθείσες φοιτητές και φοιτήτριες, σπουδαστές και σπουδάστριες ότι η συμμετοχή τους στα Προσκοπικά Συστήματα της πόλης των σπουδών τους θα τους δώσει την ευκαιρία να κάνουν νέες φιλίες, να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο στον οποίο θα σπουδάσουν, κυρίως όμως να συνεχίσουν να φορούν το μπλε μαντήλι και να ζουν Προσκοπικά.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους! 



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 89_2022.pdf