Δράση «Γίνε Πρόσκοπος» (Προσκοπικό Open Days 2022)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 29/07/2022
A/A: 87 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων


Στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας της Προσκοπικής Κίνησης, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Σ.Ε.Π. 2018-2027 και έπειτα από σχετική συζήτηση με τους Περιφερειακούς Εφόρους, προγραμματίζεται και φέτος η πανελλήνια δράση εξωστρέφειας με τίτλο «Γίνε Πρόσκοπος - Προσκοπικό Open Days 2022», την εβδομάδα 15-23 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για μια πρόσκληση ταυτόχρονης δράσης προβολής, σε κοινές ημερομηνίες για όλη την Ελλάδα, με στόχο οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίσουν από κοντά το πρόγραμμά μας, τις δράσεις μας και να συνομιλήσουν με τα Ενήλικα Στελέχη μας σχετικά με τον Προσκοπισμό.

Η δράση θα υποστηριχθεί με πανελλήνια προβολή και διαφήμιση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης. Θα αξιοποιηθούν social media (με στοχευμένη διαφήμιση στα κοινά που μας ενδιαφέρουν), καταχωρήσεις σε Μ.Μ.Ε., άρθρα σε sites, web banners, δελτία τύπου κ.ά. Φυσικά, κάθε Περιφερειακή Εφορεία μπορεί να αξιοποιήσει με τη σειρά της τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής.

Στόχος της δράσης καθώς και της επικοινωνιακής καμπάνιας είναι η προσέλκυση νέων μελών, δίνοντας φέτος έμφαση στην προσέλκυση και ενηλίκων μελών.

Για λόγους προβολής θα δημιουργηθεί ειδική σελίδα η οποία θα παραπέμπει σε σχετικό άρθρο στο blog σχετικά με την αξία του να είναι κανείς Πρόσκοπος στην ανήλικη και ενήλικη ζωή του, καθώς επίσης και αναφορά στην αρχική σελίδα του site μας. Στη σελίδα θα υπάρχει και ο χάρτης των Προσκοπικών Συστημάτων, αλλά και λίστα με τα σημεία πραγματοποίησης της δραστηριότητας ανά Σύστημα ή Κλιμάκιο, έτσι ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επικοινωνεί με το Προσκοπικό Σύστημα που τον ενδιαφέρει για περισσότερες λεπτομέρειες. 

Σας παρακαλούμε πολύ να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία του Συστήματός σας, καθώς και το όνομα και το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αρχηγού Συστήματος μέχρι την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022. Για κάθε αλλαγή παρακαλώ αποστείλετε email ενημέρωσης στο [email protected].

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και θα κοινοποιηθεί σε όλα τα Κλιμάκια μέσα στον Σεπτέμβριο επικοινωνιακό υλικό (αφίσα, & εικόνα για social media), ενδεικτικές προτάσεις για την παρουσίαση του Σ.Ε.Π. στους ενδιαφερόμενους ενηλίκους, καθώς και ενδεικτικές προτάσεις δραστηριοτήτων.
 
Κάθε Σύστημα μπορεί να δημιουργήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που επιθυμεί τηρώντας το πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτείας και του Σ.Ε.Π. σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία. 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στην Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε., κα Βίκυ Χρυσίνη (6945902476 ή [email protected]) ή στην Υπεύθυνη Επικοινωνίας, και Ελίνα Γαλιώτου (6936117149 ή [email protected]).

Είμαστε σίγουροι ότι με τη συμβολή και τη συνέργεια όλων θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με στόχο να μας γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 87_2022.pdf