2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, όπως λέμε… “κάνουμε ένα βήμα μπροστά”

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 29/07/2022
A/A: 86 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Προσκόπων

Έχουν περάσει κιόλας 15 χρόνια από την δημιουργία του τέταρτου Κλάδου στο Σ.Ε.Π., του Προσκοπικού Δικτύου!

Ο σκοπός του Προσκοπικού Δικτύου είναι να δώσει ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό στήριγμα στις νέες και τους νέους ηλικίας 18-26 ετών, σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν στο ξεκίνημα του αγώνα τους στον στίβο της ζωής, ώστε να γίνουν χρήσιμοι και υπεύθυνοι Πολίτες που θα έχουν έναν δημιουργικό ρόλο στην Κοινωνία.

Στόχος του Κλάδου είναι να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νέων που έχουν σχέση με τις ανθρώπινες σχέσεις, την ένταξη στο ευρύτερο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον, την υποστήριξη στις ανησυχίες τους, τη διέξοδο στους προβληματισμούς τους και γενικότερα να συμβάλλει στην ανάπτυξη των στοιχείων της προσωπικότητάς τους.

Στην προσπάθεια μας να βελτιώσουμε και να ανανεώσουμε τον Κλάδο, ώστε να παρέχουμε ελκυστικότερο πρόγραμμα, βασισμένο στις ανάγκες και την ταυτότητα των νέων 18-26 ετών, σας καλούμε με χαρά στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αττική, από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2022.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η μελέτη και εξέταση θεμάτων που αφορούν τον Κλάδο και η εξαγωγή πορισμάτων μέσα από διαδικασία σύνθεσης προτάσεων και απόψεων. Ειδικότερα το Συνέδριο θα ασχοληθεί με: 
1. Τον καθορισμό στόχων και τη χάραξη μελλοντικών ενεργειών για τη βελτίωση και πρόοδο του Κλάδου.
2. Την ενημέρωση γύρω από τα σημερινά δρώμενα και τη διατύπωση προτάσεων για σύγχρονα και επίκαιρα θέματα που αφορούν τους νέους.
3. Την έκφραση των θέσεων του Κλάδου επί θεμάτων που απασχολούν γενικότερα την Προσκοπική Κίνηση.
4. Τη διαμόρφωση κλίματος συνεργασίας και ενιαίας μεθόδου εργασίας, μέσα από την αλληλογνωριμία και τη σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Ενηλίκων στελεχών και των Μελών Προσκοπικού Δικτύου των διαφόρων περιοχών της χώρας.

Η προετοιμασία του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου έχει αρχίσει και συμπεριλαμβάνει εκτός των άλλων, δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες αλλά και δράση Κοινωνικής Παρέμβασης. Θα λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τόπο, τη συγκρότηση, τη διαμόρφωση του προγράμματος και την οικονομική συμμετοχή σε επόμενη ανακοίνωση.

Με την εμπειρία, τα βιώματα και τις αναμνήσεις των προηγούμενων 15 ετών ζωής του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου και ακολουθώντας το τρίπτυχο Χαρά-Εξέλιξη-Παρέμβαση, η Εφορεία Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου Γ.Ε. σας προσκαλεί να γίνουμε για ακόμη μία φορά, μέλη μιας παρέας! ...Μιας παρέας που θα συμμετάσχει στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Κλάδου Προσκοπικού Δικτύου!


Συνημμένο:
- Αφίσα 2ου Συνεδρίου



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 86_2022.pdf
ΑΝ.86_ΑΦΙΣΑ.jpg