1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π., στη Βέροια, στις 28 – 30 Οκτωβρίου 2022

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 07/07/2022
A/A: 79 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Περιβάλλοντος

Με σκοπό να αναβαθμιστεί το επίπεδο γνώσεων, να αυξηθεί ο βαθμός συνεργασίας, η ετοιμότητα και η λειτουργικότητα ανταπόκρισης των μελών της Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π. σε αιτήματα διάσωσης άγριας πανίδας, καθώς και να βελτιωθεί η ικανότητα δικτύωσης και δράσης των Μελών της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής, η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Γ.Ε. διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π., στη Βέροια, στις 28 – 30 Οκτωβρίου 2022.

Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π. πραγματοποιείται με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου, μέσω του προγράμματος «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΞΩΣΤΕΦΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ 2022», στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2022» στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2: ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ – ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ, ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ» και με την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.

Στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π. μπορούν να συμμετέχουν όλα τα πιστοποιημένα Μέλη της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων, βιωμάτων και εμπειριών, όπως και την αλληλεπίδραση μεταξύ των ατόμων και των φορέων που ασκούν δράση στο χώρο της προστασίας ειδών Άγριας Ζωής και οικοτόπων. 

Στους συμμετέχοντες καλύπτονται τα έξοδα διαμονής, διατροφής, ομαδικών μετακινήσεων, ενημερωτικού υλικού και αναμνηστικών και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 30 Ιουλίου συμπληρώνοντας την ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ εδώ: https://forms.office.com/r/XrzhqRHkBE

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων για τη Συνάντηση θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στην υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής, καθώς και παράλληλα θα αξιολογηθεί η αντιπροσωπευτικότητα ανά περιοχή.

Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής του Σ.Ε.Π., 3 χρόνια μετά την έναρξή της, με την ολοκλήρωση 8 κύκλων εκπαίδευσης και με δεκάδες καταγραμμένα περιστατικά διάσωσης Άγριας Ζωής ευχόμαστε να υλοποιήσει μια ενημερωτική και βιωματική Πανελλήνια Συνάντηση που θα συμβάλλει ουσιωδώς στην σύνδεση και την αντίληψη των Μελών της Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π. ως «Δίκτυο Εθελοντών Διασωστών».

Εύχομαι καλή επιτυχία στην 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Π.Ο.Δ.Α.Ζ./Σ.Ε.Π.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
15 ΖΩΗ ΣΤΗ ΣΤΕΡΙΑ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 79_2022.pdf