5ο Πανελλήνιο Θαλασσινό Παιχνίδι – «Πρόσω Πάντες»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 12/05/2022
A/A: 58 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση του 5ου Πανελλήνιου Θαλασσινού Παιχνιδιού «Πρόσω Πάντες», το οποίο όπως και προηγούμενες χρονιές θα πραγματοποιηθεί κατά τόπους στην Ελλάδα, σε ημερομηνίες που επιθυμεί η κάθε Περιφερειακή Εφορεία.
Στο Μεγάλο Παιχνίδι προσκαλούνται να συμμετάσχουν Αγέλες Λυκοπούλων, Ενωμοτίες Ομάδων, Κοινότητες Ανιχνευτών και Προσκοπικά Δίκτυα με τους Βαθμοφόρους τους, Ναυτοπροσκοπικών ή μη Συστημάτων. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΡΑΣΗΣ
Κάθε Περιφερειακή Εφορεία θα πρέπει να δηλώσει το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή Τμημάτων της στο Μεγάλο Παιχνίδι στην Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. ([email protected]) και τις προτεινόμενες ημερομηνίες διεξαγωγής των δραστηριοτήτων έως τις 31.5.2022. Η περίοδος διοργάνωσης των δραστηριοτήτων ορίζεται μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Οκτωβρίου 2022.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Παράλληλα µε το παιχνίδι, θα διεξαχθεί διαγωνισμός φωτογραφίας, για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν µε θέμα: «Στα κόκκινα και στα πράσινα». 
Οι φωτογραφίες θα πρέπει να αναρτώνται στο group της Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. στο Facebook (https://facebook.com/groups/nautoproskopoi.sep). 
Για την καλύτερη διάχυση των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και την εύρεσή τους θα πρέπει να χρησιμοποιούνται τα hashtag: #prosopantes #SeascoutsofGreece #ScoutsofGreece. 
Επίσης, οι Αγέλες, Ενωμοτίες, Κοινότητες και Δίκτυο µπορούν να συµµετάσχουν στον διαγωνισμό αποστέλλοντας τις φωτογραφίες µέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected]
Η Οργανωτική Ομάδα της ∆ράσης της Εφορείας Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. θα επιλέξει για βράβευση φωτογραφίες από κάθε Περιφέρεια που θα συμμετέχει στο Μεγάλο Παιχνίδι.

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΔΡΑΣΗΣ - ΕΦΟΔΙΑ
Οδηγίες συμμετοχής, αναμνηστικό δράσης αλλά και τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστούν θα δοθούν σε ανακοινώσεις από τις Περιφερειακές Εφορείες που θα οργανώσουν, κατά τόπους, τη δράση του 5ου Πανελλήνιου Προσκοπικού Παιχνιδιού.

Είναι πολύ σημαντική η παρουσία όλων των Ναυτοπροσκοπικών Λέμβων του Σ.Ε.Π. στο 5ο Πανελλήνιο Θαλασσινό Παιχνίδι καθώς και έμπειρων Βαθμοφόρων που θα αναλάβουν την υλοποίησή του. Τα σκάφη του Σ.Ε.Π. θα πρέπει να φέρουν όλα τα προβλεπόμενα από τον Κανονισμό Ασφάλειας και Διοικητικών Θεμάτων Προσκοπικών Δράσεων και τα εφόδια που απαιτούνται για την υλοποίηση της δράσης.

Η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφόρηση και επεξήγηση ([email protected]).

Είναι χαρά μας που και φέτος θα πραγματοποιηθούν δράσεις που θα ενισχύσουν το Ναυτοπροσκοπικό Παιχνίδι σε όλη την Ελλάδα, γιατί η υλοποίηση συναρπαστικών Ναυτοπροσκοπικών δραστηριοτήτων συμβάλλει στην καλλιέργεια και περαιτέρω ενδυνάμωση της μεγάλης ναυτικής παράδοσης και κληρονομιάς της Πατρίδας μας! 

Πρόσω πάντες!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 58_2022.pdf