Ανακοίνωση Σ.Ε.Π., αναφορικά με το περιστατικό με το τουριστικό λεωφορείο στο Μπράλο

Press Office
Ημ/νια Δημοσίευσης: 28/04/2022

Δελτία Τύπου
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Ενημέρωση: 28/4/2022, 17:20

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων υπεύθυνα ενημερώνει ότι σήμερα Πέμπτη 28/4/2022 το μεσημέρι, ναυλωμένο τουριστικό λεωφορείο που μετέφερε 28 εφήβους Προσκόπους (ηλικίας 15-18 ετών) και πέντε ενήλικες συνοδούς τους από τον Βόλο στο Αγρίνιο όπου διεξάγεται πανελλήνια προσκοπική δραστηριότητα, για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, έπιασε φωτιά στο Μπράλο και υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Τα ενήλικα στελέχη που συνόδευαν τους εφήβους αντιλήφθηκαν έγκαιρα τη βλάβη, απομάκρυναν οργανωμένα τους επιβαίνοντες μαζί με τα προσωπικά τους αντικείμενα χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός. Επιπλέον ενημερώθηκαν άμεσα οι αρμόδιες πυροσβεστικές αρχές που επιχείρησαν στο σημείο και περιόρισαν τη φωτιά. Επίσης ενημερώθηκαν και οι γονείς των ανηλίκων.

Το τουριστικό πρακτορείο απέστειλε άμεσα νέο λεωφορείο και οι Πρόσκοποι συνέχισαν το ταξίδι τους για τον Αγρίνιο όπου θα συμμετάσχουν κανονικά στη προγραμματισμένη δραστηριότητα.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αποτελεί τη μεγαλύτερη παιδαγωγική κίνηση νέων και σε όλες τις δραστηριότητες του τηρούνται πρωτόκολλα ασφάλειας για τα οποία έχουν εκπαιδευτεί οι ενήλικες εθελοντές του και συνεργάζεται πάντοτε με εταιρείες που τηρούν επίσης τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφάλεια των ανηλίκων και των ενηλίκων μελών ακόμα και κάτω από ατυχείς συνθήκες όπως συνέβη σήμερα.

Τέλος, το Σ.Ε.Π. ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην επιχείρηση στο Μπράλο.