Γράμμα προς τα Μέλη της Κίνησης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 28/03/2022
A/A: 41 / 2022

Ανακοίνωση

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της 21ης Μαρτίου υπέβαλα τη παραίτηση μου για λόγους που θα μας δοθεί η ευκαιρία να αναλύσουμε σε πρόσφορο χρόνο και χώρο.

Στα είκοσι χρόνια της διαδρομής μου ως ενήλικο στέλεχος στη Προσκοπική Κίνηση επέλεξα να αφιερώνω συναισθήματα στο παιδί, τους νέους και τις νέες και να μιλάω για το Προσκοπικό έργο σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο, διότι με αυτόν το τρόπο υπηρετούμε ορθά την Αποστολή της. Συνεπώς μην αναζητήσετε σε αυτό το μήνυμα αναφορές σε παρασκήνιο, δε βρίσκονται στον ορίζοντα της ζωής, της ηθικής και του χαρακτήρα μου.

Εύχομαι ολόψυχα το Σ.Ε.Π. να συνεχίσει με επιτυχία: την επίπονη προσπάθεια υπέρβασης των συνεπειών της πανδημίας, τον απαιτητικό σχεδιασμό για την επίτευξη των στόχων του Στρατηγικού Σχεδίου και της αναθεώρησης του Προσκοπικού Προγράμματος και την εκπόνηση ενός φιλόδοξου σχεδίου ανάπτυξης που θα προσφέρει εμπειρίες και βιώματα σε περισσότερα παιδιά σε όλη τη χώρα.

Και ειλικρινά ελπίζω να μη δικαιωθεί ο ποιητής Ε. Μύρων όταν γράφει:
Εἶναι αὐστηροὶ οἱ μέλλοντες.
Θὰ δεῖτε,
θὰ μᾶς τιμωρήσουν
ποὺ σπαταλᾶμε ἔτσι ἐνεστῶτες.

Στον/στην νέο/α Γενικό/ή Έφορο να σταθούμε δίπλα και να τον/την βοηθήσουμε να ασκεί τα καθήκοντα του/της στο Σ.Ε.Π. σε ήρεμα νερά. Αυτό αξίζει στη Προσκοπική Κίνηση.

Εις το επανιδείν.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 41_2022.pdf