Κάλεσμα ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία (συγκέντρωση αγαθών πρώτης ανάγκης)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/03/2022
A/A: 28 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε τη λαίλαπα του πολέμου που βιώνει η Ουκρανία. Μία επίθεση πέραν κάθε λογικής, η οποία δυστυχώς εκτός των άλλων, έχει θύματα αμάχους, έχει δημιουργήσει τις μεγαλύτερες προσφυγικές ροές που έχει γνωρίσει ποτέ η Ευρώπη και έχει δημιουργήσει τεράστια ανθρωπιστική κρίση στους κατοίκους της Ουκρανίας.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, από την πρώτη ημέρα της επίθεσης βρίσκεται σε επικοινωνία με την Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.), την Εθνική Οργάνωση Προσκόπων Ουκρανίας, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τους Γιατρούς του Κόσμου, οργανώσεις των οποίων οι αξίες συνάδουν με αυτές της Κίνησής μας, για να γίνει συντονισμένα και αποτελεσματικά η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
Οι ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε αφορούν σε αυτή τη φάση αποκλειστικά και μόνο στα συγκεκριμένα είδη που αναφέρονται πιο κάτω και τα οποία πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον έξι (6) μηνών ως την ημερομηνία λήξης τους:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Όσπρια, Ρύζι, Ζυμαρικά
Βρεφικές τροφές και παιδικά γάλατα
Γάλατα Εβαπορέ
Κονσέρβες
Βρεφικές πάνες και είδη ατομικής υγιεινής

Ιατροφαρμακευτικό Υλικό
Γάζες και Γάντια αποστειρωμένα
Οινόπνευμα
Φυσιολογικούς ορούς
Παυσίπονα
Παιδικά σιρόπια
Αντιβηχικά
Betadine

Καλούνται όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. και όλα τα Προσκοπικά Συστήματα της Αττικής που θέλουν να συνεισφέρουν, κινητοποιώντας οικογένειες, συμμαθητές, φίλους, συγγενείς κ.ά., να συλλέξουν τα παραπάνω είδη, τα οποία θα συγκεντρώνονται στο κτήριο της Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1 – 11635 Αθήνα), κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 17:00-20:00 και όλες τις καθημερινές, 09:00-15:00. Τα είδη θα παραδίδονται στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στους Γιατρούς του Κόσμου, μέσω των οποίων στη συνέχεια θα φτάνουν στον προορισμό τους.

Για την Αττική, υπεύθυνος για τη συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας θα είναι ο Β.Γ.Ε. Ρομπέρτο Άνδροβιτς (6951098926, vge.attikis@sep.org.gr), σε συνεργασία με τις όμορες Περιφερειακές Εφορείες.

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ
Οι ανάγκες που καλούμαστε να καλύψουμε αφορούν σε αυτή τη φάση αποκλειστικά και μόνο στα συγκεκριμένα είδη που αναφέρονται πιο κάτω και τα οποία πρέπει να έχουν διάρκεια τουλάχιστον έξι (6) μηνών ως την ημερομηνία λήξης τους:

Τρόφιμα μακράς διάρκειας
Γάλα εβαπορέ
Σκόνη γάλακτος για παιδιά
Κονσέρβες παντός τύπου
Δημητριακά
Παξιμάδια
Αλεύρι
Ζυμαρικά
Όσπρια

Καλούνται όλα τα Μέλη του Σ.Ε.Π. και όλα τα Προσκοπικά Συστήματα των εκτός Αττικής Π.Ε. που θέλουν να συνεισφέρουν, κινητοποιώντας οικογένειες, συμμαθητές, φίλους, συγγενείς κ.α., να συλλέξουν τα παραπάνω είδη, τα οποία θα συγκεντρώνονται ανά Σύστημα ή ανά Περιφερειακή Εφορεία. Τα είδη θα παραδίδονται στα κατά τόπους Περιφερειακά Τμήματα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τα οποία καλύπτουν σχεδόν ολόκληρη την Ελλάδα και αναφέρονται στον ακόλουθο σύνδεσμο, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας τους: http://www.redcross.gr/files/o%20ees%20ths%20geitonias%20sou_180521.pdf.

Εναλλακτικά, οι εκτός Αττικής Περιφερειακές Εφορείες μπορούν να αποστέλλουν αποκλειστικά και μόνο με courier τα είδη που έχουν συγκεντρώσει στην Κεντρική Διοίκηση (Σώμα Ελλήνων Προσκόπων/Κεντρική Διοίκηση, Πτολεμαίων 1 – 11635 Αθήνα, τηλ. 6936117147).

Στη συνέχεια, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τα είδη θα φτάνουν στον προορισμό τους.

Γ. ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ DONATE ΤΟΥ WOSM
Επίσης, η Παγκόσμια Οργάνωση της Προσκοπικής Κίνησης (W.O.S.M.) δημιούργησε μία πλατφόρμα για όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά. Από το ποσόν που θα συγκεντρωθεί τα πρώτα $100.000 θα δοθούν στο Σώμα Προσκόπων Ουκρανίας για την αντιμετώπιση των αναγκών των αμάχων και το υπόλοιπο ποσόν που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στις γειτονικές Προσκοπικές Οργανώσεις για τη φροντίδα των Προσφύγων Ουκρανών.

Ο σύνδεσμος για την κατάθεση όσων ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν οικονομικά είναι ο ακόλουθος: 

Όλοι μαζί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, με πίστη στη δημιουργία ενός καλύτερου και ειρηνικού κόσμου, ενός κόσμου που ονειρευόμαστε και δικαιούμαστε.Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
13 ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΙΜΑ
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 28_2022.pdf