Πανελλήνιο Ναυτοπροσκοπικό Παιχνίδι «Άμιλλα Απόπλου!» 2022

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 03/03/2022
A/A: 26 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων


Η Εφορεία Ειδικότητας Ναυτοπροσκόπων Γ.Ε. καλεί όλα τα Nαυτοπροσκοπικά Συστήματα της να συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Ναυτοπροσκοπικό Προσκοπικό Παιχνίδι «Άμιλλα Απόπλου 2022».

Πρωταγωνιστής στο παιχνίδι αυτό είναι το πιο συναρπαστικό και αγαπημένο μέσο της ειδικότητας. Το Nαυτοπροσκοπικό σκάφος προσφέρει συνεχώς ανεπανάληπτα βιώματα και συναρπαστικές εμπειρίες στα παιδιά αλλά και στα ενήλικα μέλη της κίνησης στο μαγευτικό περιβάλλον της θάλασσας:

Κωπηλασίες σε ήρεμα λιμάνια, μικρές στιγμές εκπαίδευσης και παιχνιδιού στα σέλματα των σκαφών μαθαίνοντας το λύσιμο και το δέσιμο του σκάφους και τη χρήση ναυτικών κόμπων, οργάνωση μικρών ταξιδιών πάνω στο ειδώλιο διαβάζοντας τον χάρτη, ταξίδια σε υπέροχα νερά διοπτεύοντας μακρινούς φάρους και πλεύσεις με φουσκωμένα πανιά σε όμορφα νησιά και άγνωστους κόλπους.

Ο στόχος της Άμιλλας που πρέπει να πετύχει το κάθε Nαυτοπροσκοπικό σκάφος είναι να κάνει τουλάχιστον 10 εξόδους μέσα από την εφαρμογή του προσκοπικού προγράμματος των τμημάτων, συμπληρώνοντας δέκα (10) Δελτία Απόπλου.

Οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε:
Συμπληρώστε τουλάχιστον δέκα (10) Δελτία Απόπλου μέσα στο 2022 χρησιμοποιώντας την ειδική εφαρμογή διαχείριση δελτίων απόπλου στο σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο διαδίκτυο.
Αποστείλετε μια φωτογραφία της δράσης σας στο email: [email protected] 

Στη συνέχεια το Nαυτοπροσκοπικό σκάφος του Συστήματος σας θα έχει πετύχει τον στόχο του και θα βραβευτεί με το συλλεκτικό σήμα ΑΜΙΛΛΑΣ ΑΠΟΠΛΟΥ σε ειδική τελετή στο τέλος της χρονιάς! Το σήμα επιβράβευσης ΑΜΙΛΛΑΣ ΑΠΟΠΛΟΥ θα αναρτάται στην αντένα του ακατίου ή στο αριστερό ξάρτι του Nαυτοπροσκοπικού σκάφους για ένα έτος.
Αν τα πληρώματα του σκάφους είναι ακόμα πιο θαρραλέα, τότε με είκοσι (20) και τριάντα (30) Δελτία Απόπλου το σκάφος θα βραβευτεί με 2 ακόμα συλλεκτικά δώρα στην ίδια τελετή. 

Καλούμε όλα τα Ναυτοπροσκοπικά Συστήματα στην Ελλάδα να συμμετάσχουν σε ένα προσκοπικό παιχνίδι, που σκοπό έχει να μοιράσει ακόμα περισσότερες χαρούμενες προσκοπικές στιγμές στα παιδιά, να μεγαλώσει την αγάπη για το Σκάφος και να ενισχύσει τις Nαυτοπροσκοπικές δραστηριότητες με τα σκάφη στη θάλασσα.

Καλούς απόπλους και καλές θάλασσες! 


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
14 ΖΩΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 26_2022.pdf
ΑΝ.26_Συγκεντρωτικός Πίνακας εξόδων σκαφών.docx
ΑΝ.26_Η Ιστορία πίσω από το σήμα του παιχνιδιού Άμιλλας Απόπλου.pdf