Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας με τη συνεργασία του Ιδρύματος Prince’s Trust International

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/03/2022
A/A: 23 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων σε συνεργασία με το Prince’s Trust International είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως για ακόμα μια χρονιά είναι σε θέση να παρέχει στα Ενήλικα Στελέχη και τα Μέλη Προσκοπικών Δικτύων το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απασχολησιμότητας.

Όσο η ανεργία αποτελεί μείζον ζήτημα στη χώρα μας και απασχολεί τους νέους το Σ.Ε.Π. συνδιοργανώνει προγράμματα για την εκπαίδευση των στελεχών του, με σκοπό την απόκτηση νέων ικανοτήτων που θα αποτελέσουν το κατάλληλο εφόδιο για να τους οδηγήσουν ένα βήμα πιο κοντά στην ανεύρεση εργασίας. 

Από το 2020 το Σ.Ε.Π. έχει αναπτύξει μια στενή συνεργασία με το Ίδρυμα Prince’s Trust International, με αντικείμενο την υλοποίηση καταρχήν για τα μέλη του Σ.Ε.Π. ενός σύγχρονου Προγράμματος Απασχολησιμότητας (Employability Skills Programme). Πρόκειται για μια εκπαίδευση που έχει σκοπό να εφοδιάσει τις νέες και τους νέους με σημαντικές δεξιότητες, ώστε να αναζητήσουν εργασία στο αντικείμενο που επιθυμούν, με υψηλές πιθανότητες επιτυχίας, πράγμα σπουδαίο στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε. 

Στο πλαίσιο της παραπάνω συνεργασίας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκπαίδευση των Εκπαιδευτών που πρόκειται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, μέσω της οποίας πιστοποιήθηκαν από τους Εκπαιδευτές του Ιδρύματος Prince’s Trust International 14 Εκπαιδευτές, μέλη του Σ.Ε.Π και το 2021 30 νεαρά μέλη μας παρακολούθησαν το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέες και νέους, Ενήλικα Στελέχη ηλικίας 18-30 ετών και Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, που έχουν απογραφεί για την τρέχουσα προσκοπική χρονιά (2021-2022). Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν: 
- να αξιοποιούν τα δυνατά τους σημεία και να διαχειρίζονται κατάλληλα τις αδυναμίες τους, 
- να κάνουν σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προς όφελος της αναζήτησης εργασίας, 
- να δημιουργούν ένα κατάλληλο βιογραφικό, 
- να προετοιμάζονται αποτελεσματικά για μια συνέντευξη εργασίας, 
- να παρουσιάζουν τον εαυτό τους με επιτυχία, 
- να επιδεικνύουν παραγωγικές συμπεριφορές κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. 

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, σε 9 συνεδρίες 23 ωρών συνολικά που θα ολοκληρώνονται εντός 2 εβδομάδων και σε κάθε εκπαιδευτική ομάδα θα συμμετέχουν έως 12 άτομα, για την επιλογή των οποίων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, μέχρι τη συμπλήρωση του μέγιστου αριθμού συμμετεχόντων. 

Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν εντός των μηνών Μαρτίου – Μαΐου 2022 και θα ακολουθήσουν τα επόμενα προγράμματα την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2022. 

Οι συγκεκριμένες ημέρες και ώρες υλοποίησης της εκπαίδευσης θα γνωστοποιηθούν σε όσους εκδηλώσουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτή. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2022, σημειώνοντας την επιθυμητή χρονική περίοδο που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας: Εκπαιδευτικό ΠρόγραμμαΑπασχολησιμότητας

Αξίζει να σημειωθεί η εμπειρία ενός εκ των συμμετεχόντων, ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση Εκπαιδευτών: «Είχα από την αρχή υψηλές προσδοκίες, αλλά το πρόγραμμα τις ξεπέρασε. Θεωρώ ότι μπορούμε να μεταφέρουμε στα μέλη μας νέες, χρήσιμες γνώσεις και ταυτόχρονα να τους υποστηρίξουμε να αναπτύξουν κρίσιμες δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν ουσιαστικά στην αναζήτηση εργασίας, όχι απλά μιας οποιαδήποτε εφήμερης δουλειάς, αλλά τη δουλειά που ονειρεύονται και θα τους κάνει ευτυχισμένους»…

Ευελπιστούμε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα ωφελήσει και θα ενδυναμώσει τα νεαρά Ενήλικα Μέλη μας, συνεισφέροντας ουσιαστικά στην προσωπική πρόοδο και ανάπτυξη του καθενός. Για περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε απευθυνθείτε στην κα Ελένη Βαγγαία – τηλ. 6982157300 & 6940025899 – email [email protected]

Για ένα καλύτερο μέλλον με περισσότερες δυνατότητες!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
8 ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 23_2022.pdf