Ημέρα Σκέψης 2022 – Μήνυμα του Αναπληρωτή Γενικού Εφόρου

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 22/02/2022
A/A: 21 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Ημέρα Σκέψης
Ημέρα του Ιδρυτή
Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης και Φιλίας Προσκόπων και Οδηγών

Μια μέρα αφιερωμένη σε σένα. Σε σένα, που φορώντας ένα τριγωνικό κομμάτι ύφασμα σαν μαντήλι στο λαιμό, τολμάς σε κάθε γωνιά της γης να λες ότι θα αλλάξεις τον κόσμο. Αφιερωμένη σε σένα, που στα μάτια ενός παιδιού βλέπεις τους αυριανούς ουρανούς και έχεις την ελπίδα πως θα ανατείλουν σε μια καλύτερη κοινωνία.

Μια μέρα αφιερωμένη στην οικουμενική διάσταση του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού κινήματος στον κόσμο, που από το 1907 γράφει τη δική του ιστορία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εφοδιάζοντας παιδιά, νέους και νέες με γνώσεις, αξίες και συμπεριφορές.

Μια μέρα αφιερωμένη στον κάθε και στην κάθε Πρόσκοπο, που είναι πάντα έτοιμοι για προσφορά, για δράση και αλληλεγγύη. Και είναι οι εκατομμύρια καλές πράξεις Προσκόπων, που κάθε δευτερόλεπτο αφήνουν αποτύπωμα καλοσύνης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μια μέρα αφιερωμένη στον Ιδρυτή μας και στα αδέλφια μας, χωρίς καμία απολύτως διάκριση φυλής, θρησκείας, φύλου και κοινωνικής τάξης. Σήμερα γιορτάζουμε την ιστορία, την παγκοσμιότητα, την αποδοχή και τον πλουραλισμό της Προσκοπικής Κίνησης.

Η φετινή Ημέρα Σκέψης ας μας φέρει ξανά κοντά, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απόστασης. Ας μας θυμίσει και πάλι ποια είναι η Αποστολή μας ως Πρόσκοποι, ας μας δείξει και πάλι το δρόμο στα «άγνωστα και σκοτεινά».

Χρόνια πολλά στους/στις Προσκόπους και στους/στις Οδηγούς όλου του Κόσμου!




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 21_2022.pdf