European Scout Agora 2022 - Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, 20-24 Απριλίου 2022

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 18/02/2022
A/A: 19 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Διεθνών Σχέσεων


Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην «European Scout Agora 2022», που θα διεξαχθεί στο Διεθνές Προσκοπικό Κέντρο «Scout Centre Ohrid», στην Οχρίδα της Βόρειας Μακεδονίας, από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2022.

Στην Αρχαία Ελλάδα η «Αγορά» ήταν ο τόπος συνάντησης, γνωριμιών, συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και ανησυχιών. Σήμερα, η «Agora» είναι μία εκπαιδευτική δράση οργανωμένη από Μέλη Προσκοπικών Δικτύων (Rovers), με σκοπό να αναδείξει σύγχρονα θέματα που αφορούν στους νέους και στη σημερινή κοινωνία.

Η Agora 2022 έχει θέμα: «από τους Rovers, για τους Rovers». Η φετινή Agora έχει ως κύριους στόχους οι συμμετέχοντες:
Να συζητήσουν σχετικά με τις επιπτώσεις του COVID-19 και τις συνέπειες που επέφερε στην ανάπτυξη του Τμήματός τους, αλλά και της Προσκοπικής Κίνησης γενικότερα σε όλη την Ευρώπη.
Να αποκτήσουν εργαλεία και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να εκφράζουν τις ιδέες τους οργανωμένα, να σχεδιάζουν και να διευθύνουν έργα κάθε μορφής.
Να συμμετάσχουν σε μια δράση προσφοράς στο Προσκοπικό Κέντρο διεξαγωγής της Agora.
Να κατανοήσουν τον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν, ως νέες και νέοι μέσα στην κοινωνία, είτε αυτός προέρχεται μέσα από δράσεις της Προσκοπικής Κίνησης, είτε από ενέργειες άλλου είδους, μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα και πρακτικές εμπειρίες.
Να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με τη συμπερίληψη των νέων σε συλλογικές διαδικασίες ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας έτσι την προσωπική τους ανάπτυξη. 
Να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες και προσκοπικά προγράμματα από όλη την Ευρώπη, καθώς και να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρίες από την χώρα τους.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν ενεργό ρόλο καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης και στη λειτουργία διαφόρων επιμέρους εκδηλώσεών της.

Στοιχεία Δράσης:
Τόπος Διεξαγωγής: Scout Centre Ohrid, Οχρίδα - Βόρεια Μακεδονία
Ημερομηνίες: Από την Μ. Τετάρτη 20 μέχρι την Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου 2022.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στην Agora μπορούν να συμμετάσχουν Ανιχνευτές ή Μέλη Προσκοπικών Δικτύων, ηλικίας 16 - 24 ετών, απογεγραμμένα μέλη του Σ.Ε.Π. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν προσκοπική εμπειρία και να γνωρίζουν πολύ καλά την Αγγλική Γλώσσα.
Οικονομική συμμετοχή: Η οικονομική συμμετοχή έχει ορισθεί στο ποσόν των πενήντα Ευρώ (€ 50,00) και περιλαμβάνει τη διαμονή και τη διατροφή από το απόγευμα της Μ. Τετάρτης 20 Απριλίου ως το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα 24 Απριλίου, καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό της δράσης. Στο κόστος δεν συμπεριλαμβάνονται έξοδα μετακίνησης.
Οικονομική ενίσχυση: Μέσω επιπλέον χρηματοδότησης που διασφαλίστηκε από το πρόγραμμα «Messengers of Peace» οι συμμετέχοντες δικαιούνται επιπλέον οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους προς το μέρος υλοποίησης της δράσης, έως και διακόσια πενήντα Ευρώ (€ 250,00) . Το Σ.Ε.Π. έχει τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος αυτού να υποστηρίξει έως και δύο συμμετοχές στην Agora 2022

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της δράσης http://agora.rovernet.eu.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα http://agora.rovernet.eu/registrations, το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Εφορείας Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. (χρησιμοποιείστε τη διεύθυνση [email protected] με θέμα AGORA 2022 – ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ). Η συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου στη δράση χρειάζεται να εγκριθεί από τον Έφορο Διεθνών Σχέσεων της Γ.Ε.

Τονίζεται ότι το Σ.Ε.Π., με διαχρονική ενεργή παρουσία σε ευρωπαϊκές και διεθνείς δράσεις υψηλού επιπέδου, ενθαρρύνει την ενεργή συμμετοχή των μελών του στην «European Scout Agora 2022», καθώς προσφέρει χρήσιμα, πρακτικά εφόδια και ικανότητες στις νέες και στους νέους δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία έκθεσης και έκφρασης σε διεθνές επίπεδο.




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19_2022.pdf