37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 01/02/2022
A/A: 10 / 2022

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Αγαπητές και Αγαπητοί μου Ανιχνευτές και Βαθμοφόροι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας γνωρίζουμε ότι η 37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση διοργανώνεται φέτος από την Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. και την Περιφερειακή Εφορεία Βορειοδυτικής Ελλάδος στην πόλη του Αγρινίου, από την Πέμπτη 28 Απριλίου μέχρι την Κυριακή του Θωμά, 1 Μαΐου 2022 (πρωί).

Η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1983 και επαναλήφθηκε το 1984 και το 1985, σε μια προσπάθεια να δοθεί η δυνατότητα στους Ανιχνευτές να παρουσιάσουν αντικείμενα έρευνας τα οποία έχουν σχέση με τον πολιτισμό, το περιβάλλον και την κοινωνία. Επιπροσθέτως, υπάρχει και η ειδική κατηγορία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΡΕΥΝΑ», που αφορά στην εξοικονόμηση, αλλά και στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, πρωτότυπες εφευρέσεις που προστατεύουν και ωφελούν την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Εκτός των παραπάνω, η Π.Α.Π.Ε. περιλαμβάνει πλήθος πολιτιστικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, όπως συναυλία μουσικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό χορευτικών συγκροτημάτων, διαγωνισμό ποίησης και λογοτεχνίας, διαγωνισμό φωτογραφίας, διαγωνισμό κόμικ, σκίτσου και γελοιογραφίας και φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και τηλεοπτικών σποτ με θέμα «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ», αλλά και θεατρικού έργου με απονομή «Όσκαρ»!

Στην 37η Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση μπορούν να συμμετάσχουν όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν από όλη την Ελλάδα, εφόσον παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πρωτογενούς έρευνας για κάποιο θέμα που έχουν επιλέξει. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες που αναφέρονται πιο πάνω, η συμμετοχή είναι ατομική ή ομαδική.

Όσες Κοινότητες Ανιχνευτών επιθυμούν να συμμετάσχουν στην 37η Π.Α.Π.Ε. θα πρέπει να συμπληρώσουν τη συνημμένη Αίτηση Συμμετοχής, η οποία υπογεγραμμένη από τον Αρχηγό Κοινότητας, τον Αρχηγό Συστήματος και τον Περιφερειακό Έφορο, θα πρέπει να αποσταλεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 στη γραμματεία της Δράσης, με έναν από τους παρακάτω τρόπους:
ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected] ή
ταχυδρομικά στη διεύθυνση «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Πτολεμαίων 1, Παγκράτι, 11635 Αθήνα», υπόψη κας Ματίνας Κεράνη, με την ένδειξη «Για την 37η Π.Α.Π.Ε.».

Μέχρι την ίδια ημερομηνία (Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022) θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί και η ηλεκτρονική Αίτηση Συμμετοχής της κάθε Κοινότητας Ανιχνευτών στα δρώμενα της Π.Α.Π.Ε. στη διεύθυνση https://forms.office.com/r/8GcsBiPscz, ενώ για την αποστολή αρχείων/ψηφιακών μέσων από την κάθε Κοινότητα θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες από τη γραμματεία της Δράσης.

Επίσης, όσα Ενήλικα Στελέχη δεν θα συνοδεύουν Κοινότητες Ανιχνευτών και επιθυμούν να υποστηρίξουν τη γενικότερη οργάνωση και υλοποίηση της Δράσης, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή (Αίτηση Συμμετοχής Ενηλίκων Στελεχών υποστήριξης δράσης) στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.office.com/r/ENANJJLNRj μέχρι την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο ορίζεται στο ποσό των είκοσι πέντε Ευρώ (€ 25,00) για τους Ανιχνευτές και τους Βαθμοφόρους και καλύπτει τη διατροφή και τα αναμνηστικά της Δράσης. Σε εφαρμογή της Εγκυκλίου Γ.Ε. 12/3.11.2011, επί του παραπάνω κόστους συμμετοχής θα εφαρμοστεί έκπτωση ποσοστού 30%, ήτοι το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται στο ποσό των δέκα οκτώ Ευρώ (€ 18,00), για όλους τους συμμετέχοντες από νησιωτικές περιοχές, καθώς και για τους συμμετέχοντες από τις Περιφερειακές Εφορείες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Αποδήμων Ελλήνων Προσκόπων, λόγω των δυσχερειών της γεωγραφικής απόστασης σε σχέση με την πόλη του Αγρινίου. Η διαμονή των Κοινοτήτων Ανιχνευτών θα πραγματοποιηθεί σε σχολεία της πόλης και η διατροφή των κυρίως γευμάτων θα γίνει με μέριμνα της Οργανωτικής Ομάδας της Δράσης.

Το κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022. Η καταβολή του ποσού πρέπει να γίνει ανά Κοινότητα Ανιχνευτών, καθώς και από τα Ενήλικα Στελέχη που θα υποστηρίξουν την οργάνωση και υλοποίηση της Δράσης στον τραπεζικό λογαριασμό 362-00-2002- 004878 της ALPHA BANK (ΙΒΑΝ: GR02 0140 3620 3620 0200 2004 878). Στην αιτιολογία της κατάθεσης να αναγράφεται «37 ΠΑΠΕ-Όνομα Κοινότητας» ή «37 ΠΑΠΕ–ονοματεπώνυμο Βαθμοφόρου» αντίστοιχα, και αντίγραφο του καταθετηρίου πρέπει να αποσταλεί στη Γραμματεία της Δράσης μαζί με την Αίτηση Συμμετοχής. Εναλλακτικά, η καταβολή του ποσού μπορεί να γίνει, με μετρητά ή πιστωτική/χρεωστική κάρτα, στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα / 4ος όροφος).

Κεντρικός συντονιστής της Δράσης ορίζεται o κ. Παρασκευάς Μακρής, Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. (τηλ. 6974109957), Υπεύθυνη Προγράμματος η κ. Σοφία Καραγκιαούρη, Έφορος Εκπαίδευσης Π.Ε. Σαρωνικού, Υπεύθυνος Διοικητικής Μέριμνας ο κ. Θεόδωρος Παπαδήμας, Αρχηγός 1ου Συστήματος Προσκόπων Αγρινίου και Υπεύθυνη Γραμματείας η κα Δάφνη Καμπανάρη, Αρχηγός Κοινότητας 2ου Συστήματος Προσκόπων Κηφισιάς, στους οποίους μπορείτε να απευθύνεστε για οποιαδήποτε διευκρίνιση στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], καθώς και στην Έφορο Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε. κ. Λένα Αποστόλου.

Σας προσκαλούμε στο Αγρίνιο, για να ζήσουμε μια ακόμη μοναδική Πανελλήνια Ανιχνευτική Πολιτιστική Ενημέρωση. Η ιστορία γράφει «37» πλέον, γιατί εσείς την αγκαλιάζετε!

Καλή αντάμωση.


Συν.: Αίτηση Συμμετοχής Κοινότητας Ανιχνευτών


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 112 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 10_2022.pdf
ΑΝ.10_ΑΙΤΗΣΗ_37_ΠΑΠΕ.doc