Re-energising Scouting Fund – Υποστήριξη εκπαίδευσης Ενηλίκων Στελεχών

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/12/2021
A/A: 114 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της Ανακοίνωσης 105/2021 σας ενημερώνουμε ότι η Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. προκειμένου να συμβάλλει στην απρόσκοπτη υλοποίηση θερινών πολυήμερων Προσκοπικών δραστηριοτήτων για το καλοκαίρι του 2022, θα ενισχύσει τη συμμετοχή ενηλίκων στελεχών που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε εκπαιδεύσεις των οποίων το περιεχόμενο αφορά σε δράσεις στη φύση, ως ακολούθως:

1. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιδοτείται με το ποσό των τριάντα Ευρώ (€ 30,00) κατ’ άτομο, η οικονομική συμμετοχή των ενηλίκων στελεχών που θα παρακολουθήσουν τις παρακάτω εκπαιδευτικές ενότητες:

• Κ7Λ: Προκατασκήνωση / Υλικό / Χώρος Κατασκήνωσης / Ο Προγραμματισμός στην Κατασκήνωση / Κατασκήνωση
• Κ7Π: Προκατασκήνωση /Χώρος κατασκήνωσης / Κατασκευές Ανέσεων / Προγραμματισμός / Κατασκήνωση
• Κ7Α: Ο Προγραμματισμός ΜΔΥ / Προετοιμασία Μεγάλης Δράσης/Μεγάλη Δράση Υπαίθρου
• Κ7Δ: Προγραμματισμός / Προκατασκήνωση / Προετοιμασία Ταξιδιού / Μεγάλη Σύνθετη Δράση -Ταξίδι

Συνεπώς η οικονομική συμμετοχή των ενηλίκων στελεχών που θα συμμετάσχουν στις παραπάνω εκπαιδευτικές ενότητες, για την περίοδο Ιανουάριος – Μάιος 2022, διαμορφώνεται στο ποσό των είκοσι Ευρώ (€ 20,00), έναντι πενήντα Ευρώ (€ 50,00), που προβλέπεται στην Εγκύκλιο 14/2021.

2. ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Για τα Ενήλικα Στελέχη που για λόγους νησιωτικότητας, ορεινότητας, απόστασης κ.λπ. δεν έχουν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εκπαιδεύσεις, ανάλογα με τα καθήκοντα που έχουν αναλάβει, θα επιδοτηθεί οικονομικά η μετακίνησή τους, στο σημείο διεξαγωγής της εκάστοτε εκπαίδευσης. Το ποσό της επιδότησης θα εξαρτάται για κάθε περίπτωση χωριστά, κατόπιν εξέτασης από την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε., σε συνεργασία με τον Έφορο Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Εφορείας που δραστηριοποιείται κάθε ενήλικο στέλεχος.

Αντίστοιχα σε περιοχές που δεν επαρκεί το προσωπικό εκπαίδευσης για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των Ενηλίκων Στελεχών, θα επιδοτείται η μετακίνηση μελών του προσωπικού εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή αντίστοιχων εκπαιδευτικών ενοτήτων.

Η Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. συμβάλλει στο σχέδιο επανόδου στις δράσεις που έχει εξαγγείλει η Γενική Εφορεία ενισχύοντας τα ενήλικα στελέχη μας προκειμένου απρόσκοπτα να παρακολουθούν και να ολοκληρώνουν τις εκπαιδευτικές ενότητες που αφορούν στα καθήκοντά τους, ώστε να λαμβάνουν τα απαραίτητα εφόδια για τη διεξαγωγή ποιοτικών δράσεων στα Τμήματα, με τελικό στόχο την ενίσχυση του Προσκοπικού Προγράμματος.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr. 
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 114_2021.pdf