Δράση εορτασμού 90 χρόνων Κλάδου Λυκοπούλων

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 06/12/2021
A/A: 108 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων


Στις 13-12-1931 δέκα Λυκόπουλα έδωσαν την υπόσχεση τους μπροστά στον Ακέλα τους και δημιούργησαν την πρώτη Αγέλη Λυκοπούλων.

Από τότε Λυκόπουλα σε όλη την Ελλάδα άρχισαν να ανοίγουν τα μάτια τους και να τεντώνουν τα αφτιά τους περιμένοντας το κάλεσμα των Γερόλυκων.

Αμέτρητα παιχνίδια, γνώσεις, εκδρομές, περιπέτειες, φιλίες προσέφεραν βιώματα και εμπειρίες σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά. Σκηνές βγαλμένες από τη φαντασία τους με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους τους ήρωες, έχοντας στη καρδιά τον Μόγλη και τη ζωή του στο δάσος του Σιονί.

Κάπως έτσι πέρασαν 90 χρόνια...

Η Εφορεία Κλάδου Λυκοπούλων της Γ.Ε. μας καλεί να θυμηθούμε αυτά τα γεγονότα με τον τρόπο που ξέρουμε καλά, μέσα από το παιχνίδι και για τον λόγο αυτό δημιούργησε μία δράση αφιερωμένη στον εορτασμό των 90 χρόνων.

Ένα καπέλο ψάχνει τον τρόπο να γίνει λυκοπουλικό, αλλά ακόμα είναι αναποφάσιστο...

Στην παρούσα Ανακοίνωση επισυνάπτονται: το πρόγραμμα της δράσης και υποστηρικτικό υλικό. Η δράση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 11-12/12/2021 ή εναλλακτικά το Σαββατοκύριακο 18-19/12/2021, σε τοπικό επίπεδο ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απήχηση στην τοπική κοινωνία και παράλληλα να αποτελέσει μία ευκαιρία προσέλκυσης νέων μελών. Ανάλογα με τις υγειονομικές και τις καιρικές συνθήκες κάθε περιοχής η δραστηριότητα μπορεί να υλοποιηθεί σε μία πλατεία, σε ένα πάρκο, σε χώρο εκδρομής ή και στην εστία. Τέλος μπορεί να υλοποιείται από μια μεμονωμένη Αγέλη ή με συνεργασία Αγελών Λυκοπούλων.

Εύχομαι η δράση αυτή να μεταδώσει τη ζωντάνια, την περηφάνια και τον σεβασμό στα 90 χρόνια διαδρομής του Κλάδου Λυκοπούλων και χιλιάδες Λυκόπουλα να στήσουν μια γιορτή σε όλη την Ελλάδα για τα γενέθλια τους!

Καλό Λυκοπουλικό κυνήγι!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 108_2021.pdf
ΑΝ.108_13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 1931.pdf
ΑΝ.108_Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.pdf
ΑΝ.108_ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΤΥ.png
ΑΝ.108_ΡΩΤΗΣΑΜΕ 100 ΛΥΚΟΠΟΥΛΑ.pdf
ΑΝ.108_ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ.pdf
ΑΝ.108_ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ.pdf
ΑΝ.108_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.doc