Προβολή ντοκιμαντέρ «Με Καρδιά από Τόλμη Γεμάτη – Πρόσκοποι στην Κατοχή»

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/11/2021
A/A: 100 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Μετά την επίσημη πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Με Καρδιά από Τόλμη Γεμάτη – Πρόσκοποι στην Κατοχή», που περιλαμβάνει μαρτυρίες Προσκόπων που έζησαν τα γεγονότα της εποχής και πλαισιώνεται από την αφήγηση ερευνητών και ιστορικών της περιόδου, ξεδιπλώνοντας τη πολύπλευρη δράση των Προσκόπων στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, η Γενική Εφορεία και η Επιτροπή Ιστορικού Αρχείου Σ.Ε.Π. προγραμματίζουν προβολές για τα Προσκοπικά Τμήματα.

Το ντοκιμαντέρ αυτό, σε σκηνοθεσία του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη, είναι παραγωγή της Επιτροπής Ιστορικού Αρχείου του Σ.Ε.Π. και αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας του αρχειακού υλικού και συλλογής των προφορικών μαρτυριών υπό την επιμέλεια του ιστορικού Νίκου Χατζόπουλου, τους οποίους και συγχαίρω ιδιαίτερα.

ΟΙ πρώτες προβολές για τα μέλη του Σ.Ε.Π. θα πραγματοποιηθούν στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος» (Λεωφ. Συγγρού 106, Αθήνα) τα Σαββατοκύριακα 4 – 5 και 11 - 12 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέρχονται στον κινηματογράφο μέχρι τις 10:45 π.μ., ώστε να γίνεται ο έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού και των τεστ και να αποφεύγεται ο συνωστισμός. 

Η προβολή διαρκεί μία ώρα και μετά τη λήξη της οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με συντελεστές του ντοκιμαντέρ, τόσο για το περιεχόμενό του όσο και για την δημιουργική διαδικασία. 

Τα Τμήματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ είναι απαραίτητο να δηλώσουν συμμετοχή στη φόρμα https://forms.office.com/r/yaz53vB6Uu. Λόγω των μέτρων υγειονομικής προστασίας και του περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις. 

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ημερομηνίες προβολών στις Περιφερειακές Εφορίες ανά την Ελλάδα. 

Το ντοκιμαντέρ απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στην Προσκοπική Κίνηση και αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία, ιδιαίτερα για Ενήλικα Στελέχη, Προσκοπικά Δίκτυα και Κοινότητες Ανιχνευτών να γνωρίσουν μια σημαντική περίοδο όχι μόνο της ιστορίας του ελληνικού Προσκοπισμού αλλά και της πατρίδας μας. 




Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 100_2021.pdf