Έκθεση Προσκοπικής εικαστικής καλλιτεχνικής δημιουργίας

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 08/11/2021
A/A: 98 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Η Επιτροπή Ιστορικού Αρχείου του Διοικητικού Συμβουλίου, σε μία προσπάθεια ενθάρρυνσης και ανάδειξης των εικαστικών αναζητήσεων των ανηλίκων και ενηλίκων μελών και φίλων του Ιδρύματος, προτίθεται να διοργανώσει στο πρώτο τρίμηνο του 2022 στην στο κτήριο Κεντρικής Διοίκησης Σ.Ε.Π. 15θήμερη έκθεση προσκοπικής εικαστικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει δύο ενότητες.
Η πρώτη αφορά στα μέλη της Κίνησης (Λυκόπουλα, Πρόσκοπους, Ανιχνευτές) και θα μπορούν να στείλουν ατομικές καλλιτεχνικές δημιουργίες όπως ζωγραφική, χειροτεχνήματα, μικροκατασκευές (ξυλοκοπτική, ξυλογλυπτική, πυρογραφία, δέρμα κ.λπ.), που θα έχουν απαραίτητα προσκοπική θέμα. Η έκθεση των επιλεγμένων έργων θα λειτουργήσει στον  εκθεσιακό χώρο «Δημήτριος ΡΑΝ Αλεξάτος) στον 6ο όροφο του κτηρίου Κεντρικής Διοίκησης του Σ.Ε.Π., προσεγγίζοντας με άλλες παλαιότερες εργασίες το χθες και το σήμερα. 
Η δεύτερη ενότητα θα έχει ελεύθερο θέμα και θα αφορά εικαστικές αναζητήσεις ενηλίκων μελών. Η έκθεση αυτή θα λειτουργήσει στην αίθουσα Αθ. Λευκαδίτης (κτήριο Κεντρικής Διοίκησης Σ.Ε.Π. – 1ος όροφος). 

Προς τούτο, προσκαλεί τους/τις ενδιαφερόμενους/ες να δηλώσουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Επιτροπής Ιστορικού Αρχείου του Διοικητικού Συμβουλίου (archive@sep.org.gr) το ενδιαφέρον για τη ατομική τους συμμετοχή ή μέσω των Αρχηγών τους προσδιορίζοντας ταυτόχρονα το είδος αλλά και τον αριθμό των εκθεμάτων, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος χώρος και η απαιτούμενη υποδομή. Επίσης μέσω του Ιστορικού Αρχείου θα μπορούν να δοθούν περισσότερες πληροφορίες σε όποια απορία δημιουργηθεί.

Με νεότερη ανακοίνωση, θα γίνουν γνωστά η ακριβής ημερομηνία λειτουργίας της έκθεσης και λεπτομέρειες για την επίσκεψη της. 



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 98_2021.pdf