Δράση «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας» (Προσκοπικό Open Day 2021)

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/10/2021
A/A: 90 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Δημοσίων Σχέσεων

Στο πλαίσιο των ενεργειών εξωστρέφειας της Προσκοπικής Κίνησης, σύμφωνα με το Στρατηγικό Σχέδιο Σ.Ε.Π. 2018-2027 και κατόπιν της μεγάλης επιτυχίας των προηγούμενων ετών, προγραμματίζεται εκ νέου η πανελλήνια δράση εξωστρέφειας με τίτλο: «Γνωρίστε τους Προσκόπους της Γειτονιάς σας (Προσκοπικό Open Day 2021)» το Σαββατοκύριακο 30-31 Οκτωβρίου 2021.

Πρόκειται μια πρόσκληση ταυτόχρονης δράσης προβολής, σε κοινή ημερομηνία για όλη την Ελλάδα, με στόχο οι τοπικές κοινωνίες να γνωρίσουν από κοντά τις εστίες μας, το πρόγραμμά μας, τις δράσεις μας και να συνομιλήσουν με τα Ενήλικα Στελέχη μας σχετικά με τον Προσκοπισμό.

Όπως και πέρυσι, η δράση θα υποστηριχθεί με πανελλήνια προβολή και διαφήμιση από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης. Θα αξιοποιηθούν social media (με στοχευμένη διαφήμιση στα κοινά που μας ενδιαφέρουν), καταχωρήσεις σε Μ.Μ.Ε., άρθρα σε sites, web banners, δελτίο τύπου κ.α. Φυσικά, η κάθε Περιφερειακή Εφορεία μπορεί να αξιοποιήσει με τη σειρά της τα τοπικά Μ.Μ.Ε. με στόχο τη μεγιστοποίηση της προβολής.

Για λόγους προβολής έχει δημιουργηθεί η ειδική σελίδα scoutsopenday.gr η οποία παραπέμπει σε σχετικό άρθρο στο blog μας καθώς επίσης και αναφορά στην αρχική σελίδα του site μας. Στη σελίδα θα υπάρχει και ο χάρτης των Προσκοπικών Συστημάτων και έτσι ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να επικοινωνεί με το Προσκοπικό Σύστημα που τον ενδιαφέρει για περισσότερες λεπτομέρειες. Σας παρακαλούμε πολύ ελέγξτε τα στοιχεία του Συστήματός σας και για κάθε αλλαγή επικοινωνήστε με το acc.support@sep.org.gr

Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί σχετικό επικοινωνιακό υλικό (αφίσα, & εικόνα για social media). Το κάθε Σύστημα μπορεί να δημιουργήσει το πρόγραμμα δραστηριοτήτων που επιθυμεί τηρώντας το πλαίσιο των κατευθύνσεων της Πολιτείας και του Σ.Ε.Π. σχετικά με τα μέτρα για την πανδημία. Επισυνάπτεται ενδεικτικό πρόγραμμα για την παρουσίαση του Σ.Ε.Π. στους ενδιαφερόμενους ενηλίκους (γονείς, επισκέπτες κ.λπ.), καθώς και προτάσεις δραστηριοτήτων για παιδιά, χαμηλού οικονομικού κόστους για τα Συστήματα. 

Οι συμμετέχοντες/ουσες στη δράση (μέλη της Κίνησης και μη) θα πρέπει να φορούν ιατρική μάσκα καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στους Προσκοπικούς χώρους.

Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση, μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή στην Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Γ.Ε. (Βίκυ Χρυσίνη, τηλ. 6945902476).

Είμαστε σίγουροι ότι με τη συμβολή όλων θα δημιουργήσουμε μία μεγάλη πανελλαδική δράση εξωστρέφειας με στόχο να μας γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι συμπολίτες μας!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 90_2021.pdf
ΑΝ.90_Open_Day_Poster_A3_PLAIN_2021-01.jpg
ΑΝ.90_Open_Day_Square_Text_2021.pdf
ΑΝ.90_Open_Day_Square_Text_2021-01.jpg
ΑΝ.90_OPEN DAY - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.pdf