Οι Πρόσκοποι παρουσιάζουν το πρώτο app για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/10/2021

Νέο

Οι Έλληνες Πρόσκοποι είναι υπερήφανοι πρεσβευτές των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., αφιερώνοντας πάνω από 6.500.000 ώρες εθελοντικής εργασίας το χρόνο υλοποιώντας πάνω από 1.200 δράσεις κοινωνικής παρέμβασης και ευαισθητοποίησης. Σε παγκόσμιο επίπεδο στην προσπάθεια του Ο.Η.Ε. οι Πρόσκοποι έχουν συνεισφέρει έμπρακτα περισσότερες από 2δισεκατομμύρια ώρες κοινωνικής προσφοράς με στόχο την ειρήνη και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Στο πλαίσιο των ποικίλων δραστηριοτήτων για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας για την σημαντικότητα εφαρμογής των Στόχων στην καθημερινότητα, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone και συγκεκριμένα μέσω του προγράμματος World of Difference, δημιούργησε το πρώτο ελληνικό app αποκλειστικά για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.



 

Το Scouts4SDGs_appείναι διαθέσιμο και για android και για ios συσκευές και μεταφρασμένο σε 75 γλώσσες διαλέκτους. Περιλαμβάνει όλες τις λεπτομέρειες για τους Στόχους καθώς και καλές πρακτικές εφαρμογής τους. Παράλληλα μέσω ενός ευφάνταστου διαδραστικού παιχνιδιού οι χρήστες θα μπορούν να μαθαίνουν, παίζοντας, σημαντικά στοιχεία και πληροφορίες για κάθε Στόχο αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καθένας από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

 

Μπορείτε να αποκτήσετε αυτή τη δωρεάν εφαρμογή στο κινητό σας, να παρακολουθείτε τις Προσκοπικές εξελίξεις σχετικά με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης αλλά κυρίως να συμβάλλετε με τις καθημερινές σας πράξεις στην επίτευξη των στόχων αυτών αναλαμβάνοντας το δικό σας μερίδιο ευθύνης στη Παγκόσμια προσπάθεια για τη δημιουργία ενός καλύτερου Κόσμου.



Scouts4SDGs - Φτιάχνουμε έναν καλύτερο κόσμο σε 17βήματα, μαζί!