The Academy 2021: Διαδικτυακά 27 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 2021

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 29/09/2021
A/A: 80 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος


Μια από τις πολλές όμορφες ευκαιρίες που προσφέρει ο Προσκοπισμός είναι και η συμμετοχή σε διεθνείς δράσεις και εκπαιδεύσεις. Κάθε χρόνο η Ευρωπαϊκή Προσκοπική Περιοχή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Οδηγική Περιοχή διοργανώνουν μια υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική δράση, την «Ακαδημία-The Academy». 

Η Ακαδημία φιλοξενείται κάθε φορά και σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, ενώ και η Αθήνα είχε υποδεχτεί τη διοργάνωση το 2010. Φέτος, ωστόσο, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας, η εκπαίδευση θα γίνει διαδικτυακά από τις 27 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2021. 

Η Ακαδημία συνιστά μια μοναδική εκπαιδευτική ευκαιρία που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στους/στις συμμετέχοντες/ουσες εκπαίδευση υψηλής ποιότητας καθώς και ευκαιρίες δικτύωσης γύρω από τις βασικές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Προσκοπικής και Οδηγικής Περιοχής. Η εκπαίδευση είναι ανοιχτή σε όλους/όλες όσοι/ες έχουν ενεργή Εντολή Διοίκησης και είναι απογεγραμμένοι/ες για τη χρονιά 2021-2022. Λόγω του αντικειμένου και του περιεχομένου της εκπαίδευσης, οι Έφοροι της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών ενθαρρύνονται ιδιαίτερα να δηλώσουν συμμετοχή.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν «διαδρομές μάθησης» από τρεις θεματικές κατηγορίες. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επιλέξουν μια ποικιλία ενοτήτων ανά ημέρα (ιδανικά από την ίδια ή παρόμοια «διαδρομή»), συνθέτοντας το δικό τους εκπαιδευτικό μονοπάτι που ταιριάζει με τις ανάγκες και τις προσδοκίες τους και πάντα σύμφωνα με τον ρόλο (τα προσκοπικά καθήκοντα δηλαδή) που έχουν αναλάβει. 

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και είναι συνεπώς απαραίτητο προσόν για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες η πολύ καλή γνώση και χρήση της αγγλικής γλώσσας ( επίπεδο C1).

Με σύνθημα «εξερεύνησε πέρα από το άγνωστο» οι τρεις θεματικές ενότητες για φέτος είναι:
Το σύστημα Γαία: αφορά στη βιωσιμότητα, στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης - SDGs, στη διάδραση με τη κοινωνία κτλ.
Ο Διευρυμένος Γαλαξίας: αφορά στην προσέλκυση και τη διατήρηση εθελοντών, στην εκπροσώπηση, στη διοίκηση κτλ.
Ο Αστερισμός της Ομπρέλας: αφορά στη διαφορετικότητα, στη συμπερίληψη και στη συμμετοχή των νέων στις διαδικασίες του ΣΕΠ.

Το κόστος συμμετοχής για το σύνολο των ημερών ανέρχεται στα πενήντα Ευρώ (€50,00) και συμπεριλαμβάνει ένα πακέτο καλωσορίσματος, καθώς και όλη την ειδική υλικοτεχνική υποστήριξη και υποδομή της εκπαίδευσης. Το Σ.Ε.Π. προτίθεται να υποστηρίξει οικονομικά τα Ενήλικα Στελέχη, των οποίων θα εγκριθεί η συμμετοχή καλύπτοντας μέρος του ποσού. Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να εγγραφούν μέσω της ιστοσελίδας της διοργάνωσης (www.thesgacademy.eu) συμπληρώνοντας τη διαδικτυακή φόρμα και ταυτοχρόνως να ενημερώσουν την Εφορεία Διεθνών Σχέσεων Γ.Ε. ([email protected]) για την πρόθεση συμμετοχής τους από την οποία θα πρέπει να λάβουν έγκριση.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής έχει οριστεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021.

Η «Ακαδημία-The Academy» αποτελεί μία εξαιρετική εμπειρία για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες και προτείνουμε σε όλα τα στελέχη της Γενικής Εφορείας και των Περιφερειακών Εφορειών να δηλώσουν συμμετοχή.



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ



Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 80_2021.pdf