Έναρξη σχολικής και Προσκοπικής Χρονιάς

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 13/09/2021
A/A: 73 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Κάθε Σεπτέμβρης και μια εκκίνηση για τους μαθητές και τις μαθήτριες. Άλλοτε σημαίνει την αρχή, το άγχος και τη προσαρμογή σε νέο περιβάλλον, άλλοτε σημαίνει το ξαναντάμωμα φίλων και συμμαθητών, άλλοτε την ολοκλήρωση της προσπάθειας και το πρελούδιο της ενήλικης ζωής. Το βέβαιο είναι αυτά τα ξεκινήματα θα μείνουν ανεξίτηλα στη ζωή μας και όσα μας προσφέρει το σχολείο μορφωτικά, κοινωνικά, πνευματικά θα επηρεάσουν τα μετέπειτα βήματα της πορείας μας.

Το φετινό άνοιγμα φέρει και το βαρύ φορτίο της πανδημίας, τις εμπειρίες της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα και την αγωνία  για το αν φέτος θα καταφέρετε να μείνετε στις τάξεις. Ελπίζω τηρώντας τις οδηγίες των ειδικών να διαψευστούν οι δυσοίωνες προβλέψεις και η φετινή σχολική χρονιά να σηματοδοτήσει και την υπέρβαση των δυσκολιών που τόσο πολύ μας ταλαιπώρησαν.

Κάθε Σεπτέμβρης και μια εκκίνηση και για όλους τους Προσκόπους. Η στιγμή που η πόρτα του Συστήματος μας ανοίγει ξανά, η στιγμή που το πρώτο «πάντα, πάντα, πάντα» ακούγεται στην αυλή της Εστίας, η στιγμή που το Συμβούλιο Τιμής και η Σύνοδος της Κοινότητας βάζουν πάνω σε χαρτί τα όνειρα και τις προσδοκίες για τις δράσεις της χρονιάς, η στιγμή που τα Προσκοπικά Δίκτυα ξεκινούν ακόμα ένα ετήσιο ταξίδι προσφοράς και συνεργασίας.

Θέλω να ευχηθώ στον καθένα και τη καθεμιά από εσάς καλή Προσκοπική χρονιά και να σημειώσω πως ειδικά το φετινό ξεκίνημα αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς ως Πρόσκοποι έχουμε τη δυνατότητα να αποδείξουμε την αναγκαιότητα ύπαρξης της Κίνησης μας, τους ορίζοντες που ανοίγει, τις συμπεριφορές που αναπτύσσει, τις αρχές που εμφυσά.

Ο Προσκοπισμός είναι ένα παιχνίδι που παίζεται κυρίως έξω: στο βουνό, στη θάλασσα, τη πόλη, τη γειτονιά και για να μπορέσει να χαρίσει εκ νέου βιώματα και εμπειρίες σε παιδιά, νέες και νέους θα πρέπει να προσαρμοστεί στις τρέχουσες υγειονομικές οδηγίες. Με ευρηματικότητα, θετικό πνεύμα και αισιοδοξία τα προγράμματα μας θα προσαρμοστούν και η επάνοδος στις δράσεις θα έχει αντίκτυπο στα χιλιάδες μέλη της Προσκοπικής οικογένειας.

Μάθηση με ασφάλεια στο σχολείο, δράσεις με ασφάλεια στη Προσκοπική Κίνηση. Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια θα είμαστε μαζί και είμαι βέβαιος τους επόμενους μήνες τις δυσάρεστες αναμνήσεις και τις δυσκολίες να τις έχουμε αφήσει στο παρελθόν. 

Καλό ξεκίνημα σε όλες και όλους!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
16 ΕΙΡΗΝΗ, ΔΙΑΚΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 73_2021.pdf