«Να βοηθώ» - Λεπτομέρειες για τις αποστολές ενηλίκων στελεχών σε πυρόπληκτες περιοχές

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 25/08/2021
A/A: 69 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Γενικός Έφορος

Στα πλαίσια του προγράμματος «Να βοηθώ» (Ανακοινώσεις 66/2021 και 68/2021), η Γενική Εφορεία προγραμματίζει αποστολές ενηλίκων στελεχών προς πυρόπληκτες περιοχές, για παροχή εθελοντικής εργασίας και βοήθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών των τελευταίων καταστροφικών πυρκαγιών.

Εκτός των δύο αποστολών που έχουν ήδη ανακοινωθεί, προγραμματίζεται και μία τρίτη η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 4-5 Σεπτεμβρίου 2021 προς τη Βόρεια Εύβοια, με αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη και με δυνατότητα να καλύψει και συμμετοχές από περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας, κατόπιν συνεννόησης με την Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Συνοπτικά οι προγραμματιζόμενες αποστολές:

• 1η αποστολή : Παρασκευή - Κυριακή 27-28-29 Αυγούστου με αφετηρία την Αττική και προορισμό τη Βόρεια Εύβοια, με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Καλούπη, Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Νότιας Αττικής.
• 2η αποστολή : Σάββατο – Κυριακή 4-5 Σεπτεμβρίου 2021 με αφετηρία την Θεσσαλονίκη και προορισμό τη Βόρεια Εύβοια, με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Μπάμπουρα, Περιφερειακό Έφορο Προσκόπων Θεσσαλονίκης.
• 3η αποστολή : Παρασκευή - Κυριακή 11-12-13 Σεπτεμβρίου από Αττική. Για την 3η αποστολή θα ακολουθήσει    επόμενη ενημέρωση, καθώς οι ανάγκες διαφοροποιούνται και είναι εν εξελίξει οι συνεννοήσεις με τους αρμόδιους φορείς. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να συμπληρώσουν τα πεδία στην φόρμα του Μητρώου Εθελοντών για Έκτακτες Ανάγκες - «Να βοηθώ», δηλώνοντας στο τελευταίο πεδίο την ημερομηνία της αποστολής στην οποία διατίθενται να συμμετάσχουν.

Και στις τρεις αποστολές:

• Μπορούν να μετέχουν ενεργά ή πρώην Ενήλικα Στελέχη, μέλη Προσκοπικών Δικτύων, μέλη Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων, μέλη Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης του Σ.Ε.Π.
• Η μετακίνηση θα είναι οργανωμένη και το Σ.Ε.Π. θα καλύψει τα έξοδα μετακίνησης και τα βασικά γεύματα Σαββάτου και Κυριακής.
• Όσοι και όσες έχουν δηλώσει συμμετοχή μέσα από τη φόρμα θα ενημερώνονται με mail για ώρες  / τόπο αναχώρησης / επιστροφής, ατομικά εφόδια κ.α. 

Τις τελευταίες εβδομάδες ήταν δεκάδες τα ενήλικα στελέχη που ζήτησαν να δώσουν το «παρών» στη κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη. Ήρθε η ώρα να κάνουμε την Υπόσχεση μας πράξη. 

Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 69_2021.pdf