72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 02/08/2021
A/A: 58 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία ΕκπαίδευσηςΣε συνέχεια των υπ’ αριθμ. 55/15.07.2021 Ανακοινώσεων Γ.Ε., με την παρούσα σας γνωστοποιούμε τις λεπτομέρειες της 72ης Συνάντησης Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021. Στη Συνάντηση προσκαλούνται να πάρουν μέρος όλες και όλοι οι Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, μετά των συζύγων ή συνοδών τους.

Η Συνάντηση θα διεξαχθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, στο πιο ζωντανό αρχαιολογικό πάρκο της Ηπείρου, στο Κάστρο «Ιτς Καλέ» και συγκεκριμένα στο Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και στο νησί των Ιωαννίνων, ένα πανέμορφο καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται στη λίμνη Παμβώτιδα.

Την ευθύνη οργάνωσης της Συνάντησης έχει Εφορεία Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Εφορείας Βορειοδυτικής Ελλάδος. 

Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες Ανακοινώσεις, η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας επιβάλλει να παραμείνουμε προσεκτικοί και να τηρούμε κατά τη διάρκεια των προσκοπικών δράσεων τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, προστατεύοντας τα μέλη μας, τους εαυτούς μας και τους οικείους μας, όπως εξάλλου ισχύει στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Για τη συμμετοχή στη Συνάντηση, είναι απαραίτητη μία εκ των παρακάτω ενεργειών:
Εμβολιασμός για τον ιό Covid-19 (προσκόμιση βεβαίωσης εμβολιασμού στη Γραμματεία), μέχρι 14 ημέρες από την έναρξη της Συνάντησης είτε
PCR Test ή Rapid Test μέχρι δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη της Συνάντησης, με αρνητικό αποτέλεσμα (προσκόμιση σχετικού εγγράφου στη Γραμματεία) είτε
Αυτοδιαγνωστική δοκιμασία ελέγχου (self-test) μέχρι μία (1) ημέρα πριν την έναρξη της Συνάντησης, με αρνητικό αποτέλεσμα (προσκόμιση της υπεύθυνης δήλωσης αρνητικού αποτελέσματος self-test ή τη σχετική βεβαίωση ανάρτησης του αποτελέσματος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ στη Γραμματεία)

Κανένας συμμετέχων δεν πρέπει να εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης (πυρετός, βήχας, δύσπνοια, διάρροια, ανοσμία) τουλάχιστον για τρεις (3) ημέρες πριν την πρώτη ημέρα της Συνάντησης. Σημειώνεται επίσης ότι οποιαδήποτε στιγμή επικαιροποιηθούν τα γενικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από την Πολιτεία, θα υπάρξουν και θα ανακοινωθούν οι κατάλληλες τροποποιήσεις. 

Η 72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021 στις 18:00 με την Τελετή Απονομής στο Μουσείο Αργυροτεχνίας και θα ακολουθήσει το ψυχαγωγικό βραδινό και το εορταστικό δείπνο για τις νέες και νέους Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους. Η γραμματεία της Συνάντησης θα λειτουργήσει στον ίδιο χώρο από τις 16:00. 

Κατά την εγγραφή σας στη γραμματεία της Συνάντησης θα ενημερώνεστε για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος. Οι νέοι και νέες Πτυχιούχοι θα πρέπει να παρευρίσκονται στη γραμματεία της Συνάντησης στις 17:00 του Σαββάτου 25.9.2021 για να τους δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για την Τελετή Απονομής. 

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της Συνάντησης με τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνο Δέηση για τους Πτυχιούχους που επέστρεψαν στον Δημιουργό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αγοράς. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μικροσκοπικό «Νησί της Λίμνης» ή αλλιώς «Νησάκι των Ιωαννίνων», έναν πευκόφυτο βράχο, που η έκτασή του δεν ξεπερνά τα 200 στρέμματα, με έναν παραδοσιακό ηπειρώτικο οικισμό καμωμένο από πέτρα, που φιλοξενεί 200 μόνιμους κατοίκους και το σπίτι του Αλή Πασά. Η Συνάντηση θα λήξει με γεύμα το μεσημέρι της Κυριακής, στις 13.30. 

Οικονομική Συμμετοχή

Η οικονομική συμμετοχή, κατόπιν μεγάλης προσπάθειας της Π.Ε. Βορειοδυτικής Ελλάδας και της Οργανωτικής Επιτροπής, ορίζεται σε τριάντα Ευρώ (€ 30,00) κατ’ άτομο και σε αυτή περιλαμβάνονται:
  • Το δείπνο του Σαββάτου, 
  • Τα αναμνηστικά και τα έντυπα της Συνάντησης,
  • Το πρωινό της Κυριακής (σε όσους διανυκτερεύσουν στην Προσκοπική Εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων),
  • Η φωτογραφία της Συνάντησης, 
  • Η ξενάγηση και τα εισιτήρια εισόδου σε αξιοθέατα και μουσεία,
  • Η μετακίνηση στο «Νησάκι των Ιωαννίνων» και 
  • Το γεύμα της Κυριακής. 

Διαμονή

Για τη διαμονή των συμμετεχόντων υπάρχουν οι εξής επιλογές:
Α. Διανυκτέρευση σε Προσκοπική Εστία
Διανυκτέρευση στην Εστία του 1ου Συστήματος Προσκόπων Ιωαννίνων (Πινδάρου 9, τηλ.: 26510-26422) χωρίς καμιά επιπλέον οικονομική επιβάρυνση (οι ενδιαφερόμενοι για την επιλογή αυτή πρέπει να μεριμνήσουν να έχουν υπνόσακο και υπόστρωμα). Η Προσκοπική Εστία έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει συνολικά 20 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Β. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο
Η διανυκτέρευση γίνεται με ευθύνη κάθε συμμετέχοντα. Επισυνάπτεται πίνακας προτεινόμενων καταλυμάτων – ξενοδοχείων. Όσοι συμμετέχοντες επιλέξουν την περίπτωση Β, θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την κράτησή τους και θα καταβάλουν το κόστος της διαμονής τους απευθείας στο κατάλυμα που θα αποφασίσουν να διαμείνουν. Πτυχιούχοι που θέλουν να διαμείνουν πλέον της μιας βραδιάς στο κατάλυμα επιλογής τους για λόγους προσωπικής αναψυχής, μέχρι και 2 ημέρες πριν αλλά και μετά το πέρας της Συνάντησης, έχει προβλεφθεί να έχουν το ίδιο κόστος διαμονής για κάθε επιπλέον διανυκτέρευση με αυτό της Συνάντησης. 

Μετακίνηση

Α. Με αυτοκίνητο
Τα Ιωάννινα συνδέονται οδικώς με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των αυτοκινητοδρόμων Ιόνιας Οδού και της Εγνατίας Οδού. Η απόσταση από την Αθήνα είναι 438 χιλιόμετρα μέσω Πάτρας και το ταξίδι διαρκεί 4 ώρες και 30 λεπτά περίπου. Η απόσταση από τη Θεσσαλονίκη είναι 349 χιλιόμετρα μέσω Εγνατίας οδού και το ταξίδι διαρκεί 2 ώρες και 30 λεπτά περίπου.

Β. Με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Για όσους Πτυχιούχους ταξιδέψουν με λεωφορείο ΚΤΕΛ μπορούν να επικοινωνήσουν με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Α.Ε. τηλέφωνο: 210-5129366, 210-5129365 ή μπορούν να ενημερωθούν από την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ktelioannina.gr/. Ειδικότερα για την αναχώρηση από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων παρέχει έκπτωση 25% στις τιμές των εισιτηρίων. Για την κράτηση, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το Γραφείο Τουρισμού του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, στον τηλεφωνικό αριθμό: 2651026404, υπόψιν κα Δερέκα.

Γ. Αεροπορικώς
Ο Κρατικός Αερολιμένας Ιωαννίνων «Βασιλεύς Πύρρος» βρίσκεται σε απόσταση περίπου 5 χλμ από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Από Αθήνα για τα Ιωάννινα εκτελείται μία πτήση το Σάββατο και μία την Κυριακή. Κάθε πτήση διαρκεί περίπου 50 λεπτά. Από την Θεσσαλονίκη προς τα Ιωάννινα υλοποιούνται πτήσεις μόνο μέσω Αθηνών. Προτείνουμε να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιριών, διότι ενδέχεται να προγραμματίζονται εκτάκτως απευθείας πτήσεις σε μηνιαία βάση και από άλλες περιοχές (π.χ. Κρήτη). 

Καταβολή Οικονομικής Συμμετοχής

Η καταβολή της Οικονομικής Συμμετοχής, αποτελεί προϋπόθεση για την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής και μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:
Καταβολή του ποσού στην Οικονομική Υπηρεσία του Σ.Ε.Π. (Πτολεμαίων 1, Αθήνα, 4ος όροφος) ή με κατάθεση στην τράπεζα ALPHA BANK, στο λογαριασμό υπ’ αριθμ. 362-002002-004018 (IBAN: GR 39 0140 3620 3620 0200 2004 018), που τηρείται στο όνομα «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων». Η οικονομική συμμετοχή για τη Συνάντηση είναι € 30,00. Κατά την κατάθεση παρακαλείστε να ζητάτε από τον Ταμία της Τράπεζας να αναγράφει ως αιτιολογία κατάθεσης «ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΑΣ-72ΣΔΔ».

Δηλώσεις Συμμετοχής

Η δήλωση συμμετοχής στη Συνάντηση γίνεται ατομικά και ηλεκτρονικά, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας (πατήστε εδώ ή στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3BNuOLD), το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη Συνάντηση να είναι συνεπείς με την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής, προκειμένου να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η προετοιμασία της Συνάντησης.

Επικοινωνία

Για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Εφορεία Εκπαίδευσης Γ.Ε. (κ. Ματίνα Κεράνη τηλ. 2169005383 – e-mail: mkerani@sep.org.gr).

Σας περιμένουμε όλες και όλους στην πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, τα όμορφα Ιωάννινα, για να ζήσουμε όμορφες Προσκοπικές στιγμές! 


Δείτε τις λεπτομέρειες στο συνημμένοΟι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 58_2021.pdf