72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 15/07/2021
A/A: 55 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Εκπαίδευσης


Σας ενημερώνουμε ότι η 72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους, θα πραγματοποιηθεί στις 25 & 26 Σεπτεμβρίου 2021. Στη Συνάντηση προσκαλούνται να πάρουν μέρος όλες και όλοι οι Πτυχιούχοι Διακριτικού Δάσους, συνοδευόμενοι εφόσον το επιθυμούν από ένα επιπλέον άτομο.

Η συνάντηση πρόκειται να διεξαχθεί στα Ιωάννινα.

Τα Ιωάννινα, τοποθετημένα σε ύψος 480 μέτρων και με πληθυσμό που αγγίζει τις 120.000 κατοίκους, αποτελούν το μεγαλύτερο πνευματικό, πολιτισμικό και εμπορικό κέντρο στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Η πόλη είναι τοποθετημένη ακριβώς στην καρδιά της Ηπείρου, βρίσκεται σε απόσταση 455 χλμ. από την Αθήνα και 260 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

Πόλη μεγάλης ιστορικής σημασίας, παρέχει σε όλους τους επισκέπτες της πληθώρα από σπουδαία αξιοθέατα, όπως το Σπήλαιο του Περάματος, το Μουσείο του Βρέλλη, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βυζαντινό Μουσείο, το κάστρο του Αλή Πασά και το μαντείο της Δωδώνης, το αρχαιότερο μαντείο του ελληνισμού. Τέλος, το νησάκι της Κυρά Φροσύνης στη λίμνη Παμβώτιδα αποτελεί ένα ακόμη ορόσημο της πόλης.

Εκεί βρίσκεται το σπίτι του Αλή Πασά, η παρουσία του οποίου είναι φανερή σε κάθε σημείο του Κάστρου των Ιωαννίνων και ιδιαιτέρως στην ακρόπολη, όπου είναι τοποθετημένος ο τάφος και το σαράι του και σήμερα βρίσκεται το Βυζαντινό Μουσείο της πόλης.

Στα Ιωάννινα, την πόλη των τεχνών και των γραμμάτων, συνεχίζεται μέχρι σήμερα η παράδοση των εργαστηρίων ασημουργίας και χρυσοχοΐας, ενώ το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων συγκαταλέγεται στα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας. 

Η 72η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους θα ξεκινήσει το απόγευμα του Σαββάτου 25 Σεπτεμβρίου 2021 με την Τελετή Απονομής στους νέους και τις νέες Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους. Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021 θα ακολουθήσει πρόγραμμα για όλους τους Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους.

Την ευθύνη οργάνωσης της Συνάντησης έχει η Εφορεία Εκπαίδευσης της Γενικής Εφορείας, σε συνεργασία με τα στελέχη της Π.Ε. Βορειοδυτικής Ελλάδας. 

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα λεπτομερής ανακοίνωση με το πρόγραμμα, το κόστος συμμετοχής και όλες τις υπόλοιπες απαραίτητες πληροφορίες.

Ο συνδυασμός του σήμερα με το χθες, του παραδοσιακού με το σύγχρονο, του φυσικού και τεχνητού κάλλους, καθιστούν τα Ιωάννινα ξεχωριστό προορισμό και καλούμε όλους τους Πτυχιούχους να ζήσουμε μία όμορφη Προσκοπική συνάντηση, μετά από μία μακρά περίοδο κοινωνικής αποστασιοποίησης, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που βιώνουμε.


Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
4 ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 55_2021.pdf