Ολοκλήρωση Διαδικασίας Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους 2020

Γενική Εφορεία
Ημ/νια Έκδοσης: 05/07/2021
A/A: 52 / 2021

Ανακοίνωση
Εφορεία Γενικής Εφορείας: Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών

Όπως ήδη γνωρίζετε η ολοκλήρωση της Διαδικασίας Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους 2020, που είχε προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στη Φωκίδα, έχει αναβληθεί δύο φορές λόγω των περιοριστικών μέτρων για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Συνεπώς οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες έχουν ήδη ολοκληρώσει ένα μέρος αυτής της διαδικασίας, η οποία αποτελεί και το επιστέγασμα της προσωπικής τους διαδρομής στη Κοινότητα Ανιχνευτών. Προκειμένου να μη στερηθούν τη χαρά της ολοκλήρωσης της προσπάθειας η Εφορεία Κλάδου Ανιχνευτών της Γενικής Εφορείας θα υλοποιήσει από τις 3 έως τις 5 Σεπτεμβρίου το υπολειπόμενο τμήμα της συγκεκριμένης διαδικασίας στην ίδια περιοχή.

Η συγκεκριμένη Διαδικασία αφορά αποκλειστικά τους Ανιχνευτές και τις Ανιχνεύτριες που είχαν εξ' αρχής αιτηθεί τη συμμετοχή τους και θα υλοποιηθεί άπαξ. Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την υλοποίηση της Διαδικασίας Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους για το έτος 2021 και ειδικά για τις προϋποθέσεις συμμετοχής, οι οποίες θα λάβουν υπόψη τους τη συνθήκη της πανδημίας και το ύφος των Προσκοπικών Δράσεων κατά τη διάρκεια του lockdown.

Οι Ανιχνευτές και οι Ανιχνεύτριες θα λάβουν από τη γραμματεία της Διαδικασίας Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους μήνυμα σχετικά με τη συμμετοχή τους την οποία θα πρέπει να επιβεβαιώσουν έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021.

Αν κάποιος/α από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες αποφασίσει να μη συμμετάσχει στη διαδικασία θα πρέπει στο απαντητικό email προς τη γραμματεία να περιλάβει IBAN Τραπεζικού Λογαριασμού (δικού του, του κηδεμόνα ή της ΕΚΣ του Συστήματος του) προκειμένου να πιστωθεί το ποσό συμμετοχής που είχε καταβάλλει.

Υπενθυμίζουμε πως η πενταμελής Επιτροπή Οργάνωσης της Διαδικασίας Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους 2020 αποτελείται από τους:
1. Αποστόλου Λένα – Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε.
2. Μακρής Πάρης - Αναπληρωτής Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Γ.Ε.
3. Παπαδόπουλος Σταύρος – Αναπληρωτής Περιφερειακός Έφορος Θεσσαλονίκης
4. Μαντζούτσος Βαλεντίνος – Αρχηγός Π.Κ. Δημήτριος ΡΑΝ Αλεξάτος
5. Βανταράκης Αλέξανδρος – Έφορος Κλάδου Ανιχνευτών Π.Ε. Δυτικής Πελοποννήσου

Ολοκληρώνοντας τη Διαδικασία Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους του 2020 παίρνουμε και ένα σπουδαίο μάθημα ζωής: όποια δυσκολία κι αν ανακύψει στο διάβα μας, με αισιοδοξία και υπομονή μπορεί να υπερκεραστεί και οι προσπάθειες μας να ανταμειφθούν. Εκτός από τις Προσκοπικές γνώσεις και τις σπουδαίες Ανιχνευτικές αναμνήσεις κρατήστε το και αυτό μέσα στη καρδιά σας, οδηγό για τη ζωή. «Αιέν Αριστεύειν»!



Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για περισσότερα από 111 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Περισσότερα στο www.scouts4sdgs.gr.
17 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΣ ΣΤΟΧΟΥΣ


Επισυνάψεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 52_2021.pdf